desserto materialul cactus

Materialul desserto, obținut din cactus, este opera lui Adrián López Velarde și Marte Cázarez amândoi originari din Mexic. Cei doi și-au dorit să creeze un material prietenos cu mediul, sustenabil fără a folosi chimicale. Iar din punct de vedere tehnic are proprietățile necesare pentru a putea fi folosit în industria fashion.

Desserto – materialul din cactus ca alternativă a poliesterului și pielii

Desserto și-a făcut debutul la International Leather Fair Lineapelle 2019 care a avut loc, în luna octombrie, în Milano. Materialul desserto este rezistent, elastic, respiră și are o durabilitate de minim 10 ani. Personal cred că este o alternativă mai bună comparativ cu materialul sintetic care imită pielea. Acest material rezolvă două probleme: ne scapă de o parte din sinteticul folosit la imitațiile din piele și de mirosul de plastic. Cei care ați încercat sau purtați astfel de jachete stiți ce înseamnă acest miros.

Desserto materialul obținut din cactus
Desserto – materialul din cactus ca alternativă a poliesterului și pielii

În fotografia de mai sus e un produs realizat de ei din acest material pentru a avea o mostră. Scopul lor este să producă acest material nu să creeze produse din el. Adică se concentrează la ceea ce se pricep cel mai bine.

Iar din punct de vedere al sustenabilității se știe că cactusul nu are nevoie de cantități mari de apă pentru a crește. Celor doi antreprenori le-a luat circa doi ani de cercetări pentru a ajunge la acest material.

Una dintre cele mai mari provocări pentru ei a fost să facă acest material accesibil pentru brand-urile mici deoarece ei nu pot cumpăra în cantități mari.

Cum ți se pare desserto – materialul din cactus? Ai purta produse realizate din acest material?

sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *