Află care sunt cele mai bune destinații europene pentru o vacanță de iarnă la plajă.

Descoperă cele mai frumoase destinații cu plajă pentru sărbătorile de iarnă chiar aici pe continent.

Majoritatea oamenilor asociază temperaturile calde pe timpul iernii cu destinații exotice precum Bali sau Zanzibar, dar și regiunile sudice ale Europei oferă cer senin și multă lumină solară pe tot parcursul anului. Iar dacă te decizi să călătorești în aceste destinații în extrasezon, locurile de cazare și mașinile de închiriat pot fi ridicol de ieftine, în timp ce plajele și atracțiile locale sunt practic goale.

Fie că ești pasionat de traseele luxuriante de drumeții, plimbările relaxante pe plajă sau un gust rar al culturii locale autentice, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune destinații de iarnă cu soare din Europa.

Top 5 Destinații Europene De Plajă Pentru Vacanța Ta De Iarnă

Sicilia – Italia

Iarna în Sicilia înseamnă mai puțină aglomerație, cer albastru strălucitor și migdali în plină floare. Înseamnă, de asemenea, că vei avea doar pentru tine orașele baroc uimitoare ale insulei și siturile arheologice extraordinare.

Tot în Sicilia poți să schiezi pe Muntele Etna, să te răsfeți cu mâncăruri delicioase și să te bucuri de frumoasa Taormina, în cea mai relaxată stare.

Coasta Siciliei se bucură de un climat mediteranean favorabil, iar sezonul aricilor de mare este în plină desfășurare, fiind o bună ocazie să încerci această delicatesă distinctivă, care se regăsește în meniul numeroaselor restaurante locale.

Insula oferă atracții turistice pe tot parcursul anului, datorită amestecului perfect de climă blândă, istorie, bucătărie bună, viață de noapte vibrantă și o atmosferă caldă și familială. În plus, Sicilia este destinația perfectă pentru luna de miere, deoarece ai o mulțime de locuri de vizitat: orașele istorice Palermo, Catania și Siracusa; regiunea Etna cu peisajele sale vulcanice, țara fertilă a vinului și Taormina; Ragusa, Modica și celelalte orașe în stil baroc din sud; templele grecești din Agrigento, Selinunte și Segesta; și kilometri de plaje cu nisip și golfuri stâncoase secrete.

Insulele Canare – Spania

Insulele Canare sunt una dintre cele mai calde destinații de iarnă din Europa, care promite o climă plăcută pe tot parcursul anului. Temperatura medie în timpul iernii este de aproximativ 20 de grade Celsius și plouă rar, fiind vremea perfectă pentru tururi și pentru a vedea peisajul vulcanic uimitor al zonei.

Bogăția naturală a Insulelor Canare include regiuni neașteptate sculptate de vulcani, cum ar fi Parcul Național Timanfaya din Lanzarote, Muntele Teide (cel mai înalt vârf din Spania) și priveliști uluitoare din El Hierro.

Sportivii din întreaga lume merg în Insulele Canare pentru a profita de temperatura caldă și a se antrena în orice moment al anului. Aici vei descoperi peisajele ideale pentru o serie de sporturi în aer liber, fie că ești pasionat de drumeții, scufundări, ciclism sau windsurfing. 

Pe lângă vremea minunată, peisajele vulcanice și plajele frumoase, Insulele Canare oferă și atracții culturale fascinante. San Cristóbal de La Laguna este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Tenerife, în timp ce arta lui César Manrique se îmbină cu mediul natural din insula Lanzarote.

Top 5 Destinatii Europene De Plaja Vacanta Ta De Iarna

Malta

Malta poate fi arzătoare vara, așa că zilele mai răcoroase ale iernii (care rareori scad sub 10°C) sunt perfecte pentru a explora în aer liber.

Alpinismul și drumețiile sunt deosebit de plăcute, deoarece peisajul rural este verde pe tot parcursul anului.

Pasionații de cultură și istorie ar trebui să surprindă un răsărit de soare la solstițiul de iarnă la templul Mnajdra, unde soarele luminează cu precizie marginile unui megalit, sau să vină la Carnavalul maltez, în februarie, pentru parade și petreceri de noapte.

Cipru

Cu peste 340 de zile de soare pe an, Cipru este cel mai bun pariu pentru o iarnă blândă și zile călduroase în Mediterană. În timp ce zăpada strălucește pe vârfurile munților Troödos, zonele de coastă, în special cele din est, sunt mai calde și mai uscate.

Poți face excursii de o zi în Paphos și vei descoperi că pe timpul iernii acestea sunt mult mai ieftine.

Datorită numărului scăzut de turiștii din sezonul rece, care caută tururi și activități, este posibil să poți negocia prețurile cu operatorii de turism locali.

De asemenea, poți rămâne în Larnaka pentru a observa flamingo dansând în jurul casei lor de iarnă, pe lacul sărat din apropiere, înainte de a te îndrepta spre vest pentru comori istorice, cum ar fi Mormintele Regilor și Ancient Kourion.

Dacă ești în căutarea unor orașe de coastă cu vreme caldă, nu trebuie să ratați Paphos, Latchi, Larnaca și Limassol.

Algarve – Portugalia

Algarve este o destinație din ce în ce mai populară pentru sezonul rece, în parte datorită a peste 300 de zile de soare pe an și a 87 de plaje cu steag albastru.

Iarna din Algarve dă viață cascadelor în Munții Monchique plini de eucalipt, păsările migratoare se îngrămădesc în Parcul Natural Ria Formosa, iar populara plajă Quinta do Lago este este cufundată în liniște.

Dacă poți face față temperaturilor mării de 14°C, acum este momentul ideal să faci surf. Este, de asemenea, vremea perfectă pentru jucătorii de golf, care vor găsi aici multe opțiuni în materie de terenuri.

Seara te poți delecta cu meniuri tradiționale locale, în cochetele orașe văruite în alb Faro, Lagos sau Tavira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *