Dublu Sau Nimic

Dublu sau nimic este un termen ce se regăsește mai des în sfera jocurilor de noroc, dar subiectul pe care vreau să îl ating astăzi nu are nicio legătură cu norocul.

O să mă hazardez să afirm că acest termen poate fi aplicat în mai multe domenii, cum ar fi viața de zi cu zi a unui bărbat.

Dublu sau nimic

Acest bărbat a înțeles că pentru a ajunge la linia de deasupra, trebuie să înglobeze în arsenalul său doi mari vectori: educația și vestimentația. El este obligat prin condiția sa nativă să devină cea mai bună variantă a sa și știe că în drumul pe care îl parcurge nu este loc pentru îndoieală sau letargie. Acest bărbat s-a trezit. A înțeles că viața îi aparține pentru a o defini după propria sa structură intrinsecă și a început să își mobilizeze toată energia spre acest scop. A devenit conștient de ordinea în care au fost așezate lucrurile și și-a însușit datoria de a se educa tocmai pentru a ști cum să se îmbrace.

Prin urmare, a decis să facă un prim pas care va fi vital atât pentru microcosmosul său, cât și pentru contactul cu lumea exterioară. A început să citească articole, cărți, reviste de specialitate, să vizioneze documentare și filme din care să se inspire. A învățat despre conceptul de garderobă că se află la polul opus de ”cât mai multe haine de toate felurile aruncate în dulap”. Astfel, a concluzionat că pentru a crea ceva nou și autentic trebuie în primul rând să distrugă și să ardă prejudecățile antice conform cărora ”hainele sunt lipsite de valoare”.

A început prin eliminarea influențelor negative, apoi a cămășilor cu mânecă scurtă, a cât mai multor tricouri și a înlocuit șosetele albe cu cele de nuanțe închise sau de culori complementare cu cele ale pantalonilor. De asemenea, a realizat că există un sistem bine pus la punct după care să achiziționeze obiecte vestimentare și nu se mai repede la prima piesă ”de firmă” supusă unei reduceri considerabile.

Odată ce a trecut de începutul mai dificil, felul cum se îmbracă a devenit pentru el ceea ce sculptura și pictura este pentru un artizan. Acum, acest bărbat, pe lângă cămășile, sacourile și pantofii pe care îi are în garderobă, posedă și accesorii precum cravate, batiste de buzunar, eșarfe și brățări de diferite culori.

Fiecare zi este un privilegiu pentru el întrucât din simplul om purtat de curenții societății a devenit un creator, un artist, un bărbat liber, cu personalitate, care decide dimineața când se trezește ce vrea de la ziua respectivă și se îmbracă pentru a obține acel ceva.

Când am spus la început că nu are nicio legătură cu norocul m-am referit la faptul că educația și hainele nu le-a primit peste noapte de la un donator anonim. A fost un proces care a devenit o pasiune. A fost o metamorfoză necesară care de obicei începe cu o simplă întrebare:

”cum învăț să mă îmbrac bine ?”.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *