Experiența Sadova - de ce trebuie să vizitezi această zonă din Bucovina

Sadova este satul, din Bucovina, cu oameni frumoși, care ar putea ajunge la inima ta. Trebuie de menționat că Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din România şi merită vizitată. Înainte de a călca in acest loc de poveste, sunt câteva lucruri care te-ar putea interesa.

Când este cel mai potrivit sezon pentru a vizita Sadova – Bucovina? 

Depinde de ce dorești să faci: pentru zăpadă și activități de iarnă, perioada Decembrie – Martie este cea mai potrivită. Pentru a te bucura de mângâierea tandră a soarelui și de mireasma proaspătă de primăvară îți este recomandat să-i vizitezi în lunile Aprilie – Mai. Dacă dorești să asiști la activități în aer liber și să te bucuri de festivaluri și evenimente outdoor alege să-i vizitezi în perioada Iunie-Septembrie. Pentru fotografi și pentru cei romantici sunt recomandate lunile Octombrie – Noiembrie.

Cât de mult scad temperaturile în timpul iernii?

Aerul nordic aduce iarna ninsori, geruri şi viscole. Deși temperatura variază mereu în funcție de an (dacă este unul mai bogat în precipitații sau este mai secetos) și perioada anotimpului. Iarna începe uneori blând în Sadova – Bucovina. Însă temperaturile minime au coborât în zonă și până la -20 de grade Celsius. Însă chiar și gerurile au farmecul lor, mai ales într-o zi însorită de iarnă, care luminează întreaga vegetație acoperită de zăpadă.

Care este îmbrăcămintea potrivită?

Fiind o zonă montană, chiar și zilele de vară pot fi uneori răcoroase în Sadova – Bucovina. De regulă, temperaturile înregistrează diferenţe semnificative între zi și seară. De aceea este bine să fii mereu pregătit pentru vremea răcoroasă, chiar și vara. 

Iarna, temperaturile pot ajunge până la -20 de grade Celsius. De aceea este important să te îmbraci corespunzător pentru plimbările prin împrejurimi. Cu siguranță vrei să te bucuri de aerul proaspăt și tăios. Motiv pentru care nu trebuie să îți lipsească din bagaj o geacă foarte călduroasă, încălțămintea îmblănită sau cât mai potrivită pentru frig și haine de corp care să îți păstreze temperatura.

Cât de primitori sunt sadovenii?

Ospitalitatea bucovineană a devenit de mult timp un standard. Sadova – Bucovina oferă primirea călduroasă care te face să te simți ca acasă. Oamenii pe care îi vei întâlni aici sunt voioși și primitori, mâncarea și băuturile tradiționale de cea mai bună calitate,  încât îți va fi greu să nu te mai întorci după prima vizită. 

Gastronomie locală

Bucovina este, fără doar și poate, o zonă în care bucatele tradiționale sunt la ele acasă. Dintr-o zonă de poveste, plină de istorie și cu peisaje unice, nu puteau lipsi preparatele culinare cu traditie. Acestea formează astăzi moștenirea culturală a bucovinenilor. Printre cele mai cunoscute se numără ciorbele, jambonul, chișca, cighirul, mușchiul copt în jar, cârnații boieresti, costița și delicioasele prăjituri preparate de sărbători. Toate poartă în ele spiritualitatea bucovineană.

Cazare în Sadova – Bucovina

Dacă ești în căutarea unei vacanțe inedite, cu peisaje de vis, Sadova îți oferă locuri de cazare în care te vei simți cu siguranță ca acasă. De la experiența tradițională până la ospitalitatea sadovenilor, aici vei găsi confortul și liniștea pe care ți-o dorești în acest colț din raiul bucovinean.

Distanțe: din Vatra Dornei – 45 kilometri; din Suceava – 80 kilometri; din Piatra Neamț – 150 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *