
Andrei și Daniel Ivan din pasiune pentru înghețată artizanală au pus bazele brand-ului Finesse care și-a propus să scoată cele mai autentice arome.
Cei doi au profitat de experiența pe care Andrei Ivan a acumulat-o ca bucătar în câteva restaurante cu stele Michelin din Anglia și au început să facă înghețată artizanală din 2019 într-un laborator din Cluj Napoca.
Diferența dintre o înghețată artizanală și una industrială constă în procesul de producție, termenul de valabilitate, ingredientele folosite precum și temperatura de servire. În plus, nu conține aer și apă.
Finesse – înghețată artizanală cu arome autentice
La această înghețată artizanală Finesse se folosesc 4 ingrediente de bază: smântână, lapte, gălbenuș și zahăr. Comanda se dă înainte de 48 de ore și astfel se va livra de fiecare dată un produs proaspăt. O chestie deșteaptă cu dublu avantaj: ai garanția produsului proaspăt și Finesse nu au problema stocurilor pentru că fac doar la comandă.
Momentan produsele lor se pot găsi doar la partenerii din zona de Horeca Cluj. Fiind un produs special se recomandă a fi consumat la -6 grade. Doar așa poți să simți toate aromele și textura înghețatei Finesse. Clienții din zona de Horeca pot beneficia de consultanță despre modul de servire și asocieri culinare.
Această înghețată artizanală Finesse o poți găsi în peste 50 de arome sunt formă de înghețată, sorbet sau parfait. Iar partea și mai frumoasă este că se poate face aproape orice aromă la comandă. Printre cele mai interesante arome pe care le-am degustat la Finesse au fost înghețata din măduvă de vită, ciocolată cu chili (foarte picantă) și ghimbir, lămâie și miere.
Momentan îi poți găsi la diverse evenimente din Cluj Napoca unde au loc degustări sau paring cu vin
Printre planurile de viitor ei vor să deschidă un punct de lucru în zona centrală a Clujului unde să comercializeze produsele lor. O înghețată recomandată de Finesse, pentru bărbați, este cu cafea, coniac și vanilie.
Ai reușit să testezi înghețată artizanală Finesse?