Florin Dobre A Lansat Colectia S/S 2016,,Sbornicul’’ Part I Alaturi De Brandul Zenon,  Intre Prieteni

Artistul si designerul Florin Dobre si-a lansat noua colectie S/S 2016, intitulata “Sbornicul” part I, intr-un cadru select si restrains – o cina intre prieteni.

Florin Dobre a lansat colectia S/S 2016,,Sbornicul’’ Part I

Cina a avut loc la Showroom-ul Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96), furnizor de mobila al Casei Regale a Romaniei. Masa, la care s-au asezat in jur de cincizeci de invitati a fost atent aranjata intr-un stil oriental, din dorinta de a oferi lucruri exclusiviste celor care iubesc frumosul. In acea seara doamnele au stat fata in fata cu domnii, sala si masa fiind impartite intre cele doua sexe. In jumatatea domnilor designerul Florin Dobre si-a prezentat piesele din noua colectie si clipul de promovare iar in partea doamnelor noul brand Zenon a incantat privirile cu noile produse.

Desi o cina cu prietenii este un eveniment agreabil, se intampla ca evenimentele tragice sa trezeasca in noi constiinta. Intr-un astfel de context, aceasta colectie invita la o recuperare de sine, la o recastigare a sufletului autentic – sufletul romanesc.

Despre colecția Florin Dobre Sbornicul

Ne-am obișnuit sufletele să zboare spre meleaguri îndepărtate, peste mări și țări, în căutarea frumuseții. Colecția Sbornicul – lucrarea minții, este modul inovator al designerului Florin Dobre de a mărturisi că ultima și adevărata evadare a minții și a sufletului este zborul înapoi acasă.

Florin Dobre a ales să își îndrepte „zborul” atenției spre autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea si frumusetea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai. Nu vrem să mai pedalăm în gol, vrem să zburăm…

Colecția Florin Dobre Sbornicul reprezintă o călătorie spre origini, în care designerul pășește pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci. Acest fond stămoșesc care, în multe forme, a rezistat până astăzi, se regăsește în colecția lui Florin, iar designerul imaginează propulsarea lui, cu putere, spre viitor.

Materialele au un design unicat, însă, de această dată, de nereprodus. Stofa, lâna, bumbacul și inul fac parte și de această dată din colecție, tăiate în clasicul croitorilor, „întinerite” de linia designerului și personalizate printr-un styling puternic, ca, de altfel, toate colecțiile anterioare.

Un element de inspiratie noua este crucea de lemn, sursa acestuia fiind intalnirea designer-ului cu un sculptor de pe meleaguri dobrogene. Om frumos, pe care Florin l-a intalnit la biserica, sculptorul i-a insuflat ideea simbolisticii crestine pentru aceasta colectie, in defavoarea trendurilor intunecate adoptate cu usurinta in cultura de larg consum.

În strădania lui în a împleti modernismul și libertinajul modei cu acceptarea fara nici o ezitare a tradiționalului port românesc, în clasicul lui stil, Florin Dobre transmite un mesaj lesne de înțeles: A sosit timpul să ne întoarcem acasă. Așa cum suntem. Acasă este firescul din noi.

Zenon deschide portile imaginatiei tuturor femeilor

Pe piata de accesorii de dama din Romania si-a facut aparitia luna aceasta un nou brand ce iti pune imaginatia la incercare. Zenon creeaza pantofi si posete din piele, deosebite si comode.

Cu toc sau fără toc, pantofii sunt unele dintre cele mai importante piese într-o ținută. Completați de o poșetă interesantă, pot scoate din anonimat orice persoană. Plecând de la această premisă, Zenon, cel mai nou brand, dedicat exclusiv femeilor, a dezvoltat o linie de pantofi și poșete din piele. Liniile simple și modelele clasice sunt evidențiate cu creativitate de materialele folosite. Accentul este pus pe calitate, piesele fiind lucrate în micile ateliere cu tradiție, și pe unicitate, prin intermediul persoanelor de care sunt purtate. Produsele sunt realizate manual, unele în ediție limitată, ele putând fi adaptate în funcție de personalitatea și caracterul fiecărei cliente. Zenon creează încălțăminte și poșete de damă custom made cu talpă de piele, având o gamă variată de modele comode și deosebite.

„De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi sălășlui la marginile mării, căci și acolo mâna Ta mă va povățui’’

Zenon s-a născut din dorința de a aduce un accent diferit, de creativitate, bun gust și feminitate, printr-un design unic și calitativ. Zenon este despre tine și pentru tine!

Zenon a luat ființă pe 10 februarie 2016, zi patronată de Sfântul Zenon în religia ortodoxă. Având adânc întipărite în gene structura românească tradițională și religia ortodoxă, creatoarea brandului Zenon a decis să îl aleagă pe Sfântul Zenon ca ocrotitor și purtător al unei noi generații.

Gallo Nero aduce savoarea si gustul Italiei in Romania

Restaurantul Gallo Nero, sarea și piperul bucătăriei italiene din capitală, a avut grija de invitatii celui mai dandy eveniment al acestei primaveri

Bucătăria italiana este celebră în toată lumea pentru diversitatea și savoarea sa. Gallo Nero a adus gustul Italiei in Romania cu ajutorul preparatelor sale si al condimentelor de calitate. Bucatarii Gallo Nero folosesc întotdeauna doar sare de Himalaya și piper, fără alte arome sintetice. De asemenea, pentru a-si mentine standardele ridicate, Gallo Nero se aprovizioneaza zilnic cu peste, legume si fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *