Colecția De Cămăși Tradiționale Bărbătești Centenar La Pineberry

În 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Pineberry au lansat colecția de cămăși Centenar. Au reinventat cămașa tradițională prin broderiile din cele patru zone istorice ale țării: Moldova, Țara Românească, Transilvania și Dobrogea.

„Am vrea să ne porți cămașa! Și când o porți, vrem să îți amintească de Zestrea lăsată de strămoșii noștri, de tradițiile românești care se vor pierde dacă le uităm. Vrem să-ți amintești că strămoșii noștri își brodau pe haine însemne ale suferințelor și bucuriilor de zi cu zi. Și le suntem datori ca moștenirea pe care ne-au lăsat-o, noi să o ducem mai departe, amintindu-ne de ea, vorbind copiilor noștri de ea și purtând-o” a declarat Alina Rachieru de la Prineberry.

Ce conține colecția de cămăși Centenar Pineberry

Colecția de cămăși Centenar de la Pineberry conține 4 cămăși bărbăteși și 4 cămăși de damă albă. Acestea au broderii specifice din Moldova, Tara Românească, Transilvania și Dobrogea.

„Culorile broderiilor erau alese în funcție de zona în care locuiau, în funcție de vârstă sau evenimentele la care purtau veșmintele: Culoarea roșie este simbolul sângelui, al vieții, al iubirii. Tonurile de galben reprezintă lumină, tinerețe, fericire sau recolte bogate. Verdele vorbește despre prospețime, speranță, fertilitate, precum și despre lanurile roditoare. Negrul exprimă trăinicia, eternitatea, statornicia, dar este și o culoare a vârstei mature, a femeilor trecute de prima tinerețe. Combinațiile de roșu cu maro sunt reprezentative pentru cei din regiunile muntoase. Femeile coseau un an întreg la aceste broderii, iar creativitatea și îndemânarea lor au trecut testul timpului.”, transmite Pineberry.

Poartă cămășile cu motive tradiționale românești Pineberry si reinventează-ți ținutele cu piese icon ce simbolizează autenticitatea tradiției transmisă de strămoșii noștri!

Iar în acest moment colecția de cămăși Centenar de la Pineberry este la reducere de 16%. Adică de la 190 lei noul preț este de 160 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *