Pineberry - brand românesc de cămăși

Pineberry este un brand 100% românesc care s-a născut pentru a ne oferi cămăși de calitate la cel mai bun raport calitate/preț. În plus, este o afacere de familie care a profitat de experiența acumulată în cei peste 20 ani producând cămăși pentru brand-uri internaționale.

Cum a început Pineberry să producă cămăși

Alina Rachieru a pornit acest brand în 2010 când era în concediul de maternitate. Când majoritatea mămicilor vor să deschidă afaceri care rezolvă o nevoie pentru gravide, mămici tinere sau copii, Alina s-a apucat de cămăși. Practic ea și-a creat propriile cămăși pe care și le-a personalizat într-un mod diferit față de ceea ce se găsea pe piața românească.

Colegii ei din acea perioadă și-au dorit cămăși similare și personalizate. Astfel, între câteva ferestre dintre liniile de producție pentru clienții internaționali Alina a reușit să facă prima ei colecție.

Cele 70 de cămăși masculine și feminine, din prima colecție, s-au vândut în circa două săptămâni. Iar Alina a continuat să lucreze pe două planuri, câteva luni, după care și-a dat seama că e mai bine să se concentreze pe propriul ei brand de cămăși care nu avea un nume până-n 2012.

Înainte de a deschide magazinul fizic, în aprilie 2019, a testat piața timp de trei săptămâni în cadrul unui pop-up store din 2018 care a avut loc la Mall Vitan.

După deschiderea magazinului în Mall Vitan a venit cu o idee. “Noi avem conceptul pe online (care merge de minune acum) – “Magazinul vine la tine la birou/acasă”, în ideea în care clientul comandă tot ce vrea să vadă/probeze, iar colegii mei le livrează și le oferă un timp la dispoziție pentru proba în intimitatea casei sau biroului clientului, fără o interacțiune prea apropiată. Clientul apoi decide ce sau dacă cumpăra. E ca și cum vine la magazin, doar că nu se deplasează. Și fără nici un cost suplimentar.” – a declarat Alina Rachieru.

Momentan acest serviciu de livrare cămăși de la Pineberry este disponibil doar în București și Brașov. Asta înseamnă câteva sute de vizite lunare pe care le face la birouri sau direct acasă. Iar prețurile bune și orientarea spre client a ajutat-o să strângă o comunitate fidelă care este alături de brand indiferent de situațiile prin care trecem. În plus, în București și Brașov schimbul/returul se face de către Pineberry fără niciun cost suplimentar. Iar clienții își primesc banii înapoi în 3-5 zile lucrătoare.

Un lucru pe care îl apreciez foarte mult la Alina este modul în care se ocupă de partea de comunicare pe conturile de Instagram și Facebook. Majoritatea fac o comunicare proastă sau au persoane specializate pe partea de comunicare. Prin faptul că se ocupă personal de acest detaliu o ajută să aibă o relație mai strânsă cu clienții.

La Pineberry vei găsi cămăși pe diverse stiluri și cu multe imprimeuri unicat. Periodic mai apare câte o cămașă uitată prin depozit doar pe o anumită mărime sau câte o bucată de material din care se fac una sau două cămăși. Aceste detalii se comunică pe canalele de Social Media Pineberry și produsele se dau repede ca pâinea caldă.

Ponderea produselor bărbătești este de 40% iar restul e ocupat de cele de damă. Printre cele mai vândute produse sunt rochia-cămașă, la femei, și cea albă la bărbați.

Prețul unei cămăși Pineberry bărbătești este de 140 de lei, dar în acest moment o poți achiziționa la prețul de 100 lei. Acest preț mic este susținut de faptul că sunt producători.

Pentru că Pineberry este un brand de cămăși care crește natural, momentan testează și piața din Marea Britanie prin intermediul unui magazin online. Iar ca planuri de viitor, au în vedere deschiderea unui al doilea magazin în afara Bucureștiului.

Pentru comenzi și mai multe detalii pe https://www.pineberry.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *