Ghetele Chelsea - tipul de încălțăminte de care ai nevoie

În sezonul de toamnă-iarnă ghetele Chelsea sunt ideale atât pentru cei care își doresc să arate în continuare elegant purtând costum precum și pentru cei care adoptă stilul casual. În orice caz ghetele Chelsea completează sau echilibrează ținuta. Dar până să ajungă la forma pe care o știm astăzi au trecut prin mai multe etape de transformare.

De ce să porți ghetele Chelsea

Din punct de vedere istoric aceste ghete datează din Epoca Victoriană. Designul și invenția acestui tip de gheată îi aparține lui  J. Sparkes Hall cizmarul reginei Victoria care a profitat de invenția cauciucului din acea perioadă.

Cam așa arăta modelul în anul 1851

Ghetele Chelsea - tipul de încălțăminte de care ai nevoie

Printre pricipalele caracteristici avem bombeul rotund și partea elastică pe laterală. Denumirea Chelsea provine din anii ’50 datorită unui grup format din artiști și directori de film care frecventau strada King Street din Londra de Vest. Aceștia au fost denumiți de către media “Chelsea Set”, iar denumirea de Chelsea era sinonim cu stilul lor de viață și vestimentar. Ei purtau Paddock boots o versiune mai casual a ghetelor Chelsea din prezent. Iar cu timpul au primit denumirea de Chelsea.

Prin anii ’60 membrii formației The Beatles au purtat diverse variațiuni al ghetelor Chelsea la costum și în curând au devenit o “uniformă”. În anii ’70 și-au refăcut aparația în trilogia Star Wars ca încălțămintea stormtrooper-ilor

Atunci când îți cauți acest gen de gheată fii atent la calitatea ei. De ex. calitatea elasticului. Deși am avut în trecut o pereche cu elasticul în contrast în scurt timp m-am trezit cu urme de uzură la partea superioară. Cel puțin ghetele Chelsea trebuiau să reziste la acest gen de mișcare pentru că este normal să o încalți și să o descalți mai des.

Din punct de vedere al materialului folosit vei găsi acest model în diverse variațiuni fie piele netedă, întoarsă, textil sau combinația dintre ele. Precum și diverse decorațiuni precum brogue. Dacă ești la prima ta pereche îți recomand să alegi ghetele Chelsea din piele netedă maro. Sunt mai ușor de întreținut și merg mai bine cu majoritatea lucrurilor din garderobă. Le poți purta cu un costum gri, bleumarin sau la o pereche de jeanși albaștrii.

Dacă îți dorești o pată de culoare atunci poți alege un model cu elasticul colorat. Nu este nimic deplasat din acest punct de vedere. Aș fi atent la tipul de construcției a tălpii deoarece nu îți dorești să îți intre apa în gheată atunci când plouă sau când se topește zăpada. Aș merge pe varianta de talpă cusută, dar nu te lăsa înșelat de cusătura decorativă de pe margine.

Din punct de vedere al asortării este o încălțăminte versatilă pe care o poți purta aproape la orice tip de pantalon în sezonul de toamnă-iarnă.

Cum ai purta ghetele Chelsea?

Sursa foto: aici, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.