3 tipuri de layering

Avem mai multe tipuri de layering pe care fiecare bărbat ar trebui să le încerce. Această tehnică reprezintă suprapunerea hainelor cu stil ținând cont de cromatică, material și textură. Când temperaturile sunt mai scăzute în sezonul de toamnă-iarnă, involuntar, fiecare bărbat apelează la această tehnică, dar mai mult pentru confortul său termic. În aceeași categorie intră și persoanele care poartă o jachetă sau un sacou peste tricou sau cămașă. Din acest punct de vedere aș vrea să-ți prezint cele trei tipuri de layering.

Care sunt cele trei tipuri de layering

În principiu avem trei tipuri de straturi care intervin în layering:

baza 

Acesta este stratul lipit pe corp. El trebuie să fie din bumbac și să se asorteze cu restul pieselor din ținută. Ca un prim strat trebuie să fie cămașa sau tricoul. În cazul în care peste tricou se poartă o cămașă, helancă sau o bluză și el nu este vizibil atunci se schimbă situația. Din punct de vedere tehnic primul strat care vine peste tricou devine bază.

intermediar 

Acesta este următorul strat după bază care poate fi vestă, sacou, pulover, bluză, jachetă etc. Alege un articol călduros din lână care are rolul de a ține căldura mai aproape de corp. Dar acest strat de haine nu poate fi mai subțire decât baza sau mai gros față de stratul protectiv.

-stratul protectiv

Este acea haină pe care o folosim să ne protejeze de vremea rea precum ploi, ninsori, vânturi puternice. În acest caz se va lua în calcul paltonul, trenciul etc.

Avem cazuri în care ajungem să purtăm și 4 straturi de haine. 
Ex 1 cămașă+vestă+sacou+palton

Ex2 tricou+pulover+jachetă+palton

Și nu e nimic greșit sau exagerat din acest punct de vedere.

Din punct de vedere cromativ mergi pentru început pe nuanțe neutre, contraste sau să alegi o pată de culoare. Ca texturi poți asorta denim cu piele, bumbac sau lână. Poți încerca să asortezi mai multe tipuri de lână: tweed, cașmir etc. Poți asorta chiar și imprimeurile între ele. Pentru a completa ținuta folosește-te de o cravată, eșarfă sau pălărie. Totul este permis.

Experimentează și bucură-te de viață.

Ce tipuri de layering mai folosești?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *