Ben-Sherman-shoes-leather-sockless

Mulți reprezentanți ai sexului puternic din România se confruntă cu teama de a renunța la șosete și afișarea piciorului gol. Dacă și tu ești unul dintre ei cred că merită să citești în continuare și să folosești următorul ghid, nu ai nimic de pierdut! Din contră, dacă ești atent la anumite detalii, vei avea numai de câștigat, așa că  iată câteva ponturi care să te facă să te simți confortabil fără șosete:

Cumpără pantofi pe măsura ta

Surprinzător sau nu, mulți bărbați poartă mărimea greșită la încălțăminte. Dacă pantoful pe care îl porți e cu 0,5 cm mai mic sau mai mare, în timp se va deforma și odată cu el vă va deforma și mersul. E imperios necesar să te simți confortabil în papucii tăi, fie că porți șosete fie că nu.

Ai grijă de igiena piciorului

Mirosul piciorului vine de la o bacterie, ce intra în contact cu transpirația ce se produce în mod natural. Deci, asigură-te că piciorul este curat înainte să te încalți. Poți opta pentru un deodorant de picioare, sau aplică pe pielea umedă piatră de alaun pentru a scăpa de bacterii. Nu îți dorești să îți dai jos pantofii când intri într-o cameră și să îi evacuezi forțat pe toți. De asemenea ajustează lungimea unghiilor, mai ales dacă porți sandale sau șlapi pe perioada verii.

Ai grijă la pantofii de piele noi

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o pereche nouă de pantofi de piele, poartă-i o perioadă cu șosete. Aceștia vor fi mai strâmți la început, și purtându-i din prima zi fără șosetă riști să ți se umfle picioarele și să îți iasă venele în evidență, ceea ce nu conferă ținutei tale un aspect prea plăcut.

piciorului gol
Ghidul piciorului gol

Caută pantofi dintr-o piele mai moale

Producătorii de pantofi aleg diferite tipuri de piele în procesul de fabricație, nu toți pantofii de piele sunt la fel, așa că alege să porți pantofi dintr-o piele mai moale dacă intenționezi să îi porți fără șosete, pentru că aceștia vor fi mai flexibili încă de la prima purtare.

Lasă-i o zi să „respire”

Nu ar trebui să porți niciodată aceeași pereche de pantofi două zile la rând, cu atât mai mult dacă alegi să îi porți fără șosete. Lasă-i măcar o zi la aer, să se usuce complet. Dacă îi expui excesiv la umezeală pielea va fi afectată și s-ar putea ca deodorantul să nu mai facă față. Așa că poartă-i prin rotație și introdu șanuri în ei atunci când nu îi porți.

red-shorts-boat-shoes-men-style-fashion-blog-prep-preppy-streetstyle
Ghidul piciorului gol

Folosiți limba specială pentru încălțăminte

Atunci când porți șosete e mult mai ușor să încalți o pereche de pantofi din piele, însă atunci când ești cu piciorul gol e puțin mai dificil. Din acest motiv recomand folosirea acestei ustensile, care ar trebui să fie lungă, pentru a evita să te apleci foarte mult.

Folosește o pudră pentru pantofi

În cazul în care deodorantul pentru picioare nu își mai face bine treaba, cazuri des întâlnite la noi în țară unde termometrele indică vara și 40 de grade, folosește o pudră anti miros pentru pantofi în momentul în care îi scoți din picior.

Poți trișa totuși…

54d415e79d8f4_-_moccsocks1
Ghidul piciorului gol

Dacă tot ce ai citit până acum nu te-a convins să renunți la șosete în anotimpul cald, poți să trișezi și să porți totuși șosete, păstrând aspectul de picior gol. Este vorba de șosetele pentru mocasini, ce nu trec de linia pantofului.
Sursa foto 1

Sursa foto 2

Sursa foto 3

Sursa foto 4

2 thoughts on “Ghidul piciorului gol

  1. sosetele copita cum le zic eu :)

  2. Mihai spune:

    Articolul trebuia sa inceapa cu o precizare esentiala: incaltimintea ce poate fi purtata fara sosete este EXCLUSIV cea din piele naturala. Orice altceva (in afara de slapi) se impute. Indiferent ce-i faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.