Ginul Occitan Bordiga
Ginul Occitan Bordiga

Ginul Occitan Bordiga este o băutură distilată din grâu, boabe de ienupăr sălbatic culese manual din Alpii Maritimi, cardamon, angelică, coriandru, coajă de lămâie și de portocală, plus un ingredient secret cules din Alpii Occitani. Această combinație dintre altitudine și influență maritimă oferă o aromă unică a uleiurilor esențiale extrase din boabele de ienupăr.

Ginul Occitan Bordiga

Primul gin a fost făcut de Bordiga în 1889 și în prezent încă se mai respectă rețeta originală. Procesul de distilare se face întrerupt, în cantități mici, în alambic din cupru încălzit tradițional la foc cu lemne.

Distileria Bordiga are o activitate de peste 130 de ani. Iar prin faptul că au început să distileze ienupărul de secolul trecut îi face să aibe printre cele mai vechi rețete de gin italienești.

Un cocktail recomandat de Bordiga este

Occitan Tonic Mediterraneo

Tipul de pahar recomandat este tumbler, cocktail-ul se face prin tehnica build și pentru garnish se folosește o coajă de lămâie și un fir de rozmarin.

Ca tehnică de preparare se umple paharul cu gheață și se toarnă cantitatea de gin și de apă tonică. Se amestecă ușor și se freacă marginea paharului cu o coajă de lămâie. După care se adaugă un strop de tinctură de lavandă și un fir de rozmarin. Dacă consideri că băutura este prea tare atunci se completează cu apă tonică.

Am mai încercat un gin & tonic Occitan Oakwood la Pop Up Teracce Syndicate Bar and Lounge în cadrul hotelului Double Tree by Hilton din Cluj. O asociere foarte bună dintre ginul tonic Occitan și apa tonică Imperdibile OakWood.

Ginul Occitan Bordiga are AVB-ul de 42 % și se găsește la Bar Mag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *