Gulerul De Camasa

Gulerul de cămașă button-down este prezent de ceva timp în garderoba masculină. Dar probabil, nu ai reușit să-l remarci până acum. Cu siguranță ai observat că gulerele cămășilor sunt de mai multe feluri și pentru diferite ocazii. Fie sunt rotunde, ascuțite, înalte fie sunt prinse cu nasturi de cămașă – ceea ce reprezintă subiectul discuției de astăzi.

De ce este așa special gulerul de cămașă button-down

Deși acest model a apărut datorită celor de la Brooks Brothers în 1896, în America de Nord, acesta își trage inspirația de pe teritoriul englezesc din jocul de polo. În prezent, este considerată o cămașă casual-sport. Din acest motiv este prea puțin probabil că cei care adoptă stilul clasic o vor purta într-o combinație alături de un costum. Dacă dorești să porți costum, dar vrei o ținută relaxată, îți recomand să porţi această cămașă; sau poartă această cămașă la costumele casual.

Gulerul de cămașă button-down îți oferă posibilitatea să porți cămașa în două modalități. Fie prinzi capetele gulerului cu ajutorul nasturilor cusuți de cămașă, fie lași gulerul desfăcut. În primul caz vei avea siguranța că gulerul cămășii stă în interiorul sacoului, unde îi este locul.

Personal consider că face parte din categoria „fie îți place, fie o urăști.”

Evident că un bărbat nu poartă niciodată la costumul business o cămașă cu guler button-down, dar o poate păstra pentru zilele de vineri sau pentru sfârșitul de săptămână. Evident că sunt și anumite excepții care țin de mediul de lucru și stilul vestimentar.

Cum ai purta o astfel de cămașă cu gulerul button-down?

sursa foto

Related Posts

2 thoughts on “Gulerul de cămașă button-down

  1. Mihai spune:

    Camasi casual, se poate purta si cravata la ele.

  2. Andreea_deea spune:

    Prietenul meu le iubeste… de ceva timp, poarta doar camasi de genul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *