Încălţămintea Adecvată

Cel mai mare duşman al zilelor călduroase, în special pe timp de vară, este transpiraţia. De cele mai multe ori, aceasta este inevitabilă și din acest motiv trebuie să alegem încălţămintea adecvată.

, în special atunci când nu suntem atenţi la alegerea materialelor şi nu purtăm stofe care să permită pielii să respire. Acestea fiind spuse însă, hainele nu sunt singurele elemente din garderoba noastră cărora ar trebui să acordăm atenţie în timpul zilelor călduroase, încălţămintea este la fel de importantă. Încălţămintea specifică acestei perioade ar trebui să fie confecţionată din materiale care să permită piciorului să respire şi, ca orice lucru cu stil, să fie versatilă.

Care e încălțămintea adecvată pe care o pot purta bărbații vara

Pantofii Derby sau Brogue din piele întoarsă

Încălţămintea Adecvată
Încălţămintea adecvată zilelor călduroase

Dacă nu trebuie să respecţi cu stricteţe dress code-ul business, atunci pantofii din piele întoarsă, Derby sau cei cu decoraţiuni brogue, sunt soluţia ideală pentru zilele călduroase când trebuie să purtăm o ţinută formală de zi. Aceştia sunt mai uşori decât pantofii din piele netedă şi, datorită perforaţiilor în cazul pantofilor Brogue, lasă pielea să respire.

Unul din aspectele la care trebuie să ai grijă cu această încălţăminte este faptul că se murdăreşte uşor, deci ar fi bine să aplici un spray protector şi să îţi achiziţionezi o perie specială pentru piele întoarsă. Un alt aspect important de reţinut este faptul că o pereche de încălţăminte din piele întoarsă într-o nuanţă închisă se decolorează destul de repede, deci ar fi recomandat să alegi o pereche  pe gri deschis, bej deschis sau nuanţe pastel deschise.
Asortează aceste 2 modele de încălţăminte cu materiale lejere de vară, pantaloni slim fit albi, bej, gri sau bleumarin, cămăşi de in, sacouri de bumbac, tricouri polo şi pantaloni chino scurţi.

Pantofii de yaht (boat shoes)

Încălţămintea Adecvată
Încălţămintea adecvată zilelor călduroase

Aceşti pantofi cu talpă antiaderentă de cauciuc pot fi confecţionaţi din pânză, piele întoarsă sau chiar piele netedă. Dacă vrei să fii sigur că picioarele tale vor sta confortabil pe vreme călduroasă, îţi recomand una din primele două variante.
Dacă eşti un tip excentric, poţi alege o pereche în două sau trei culori, dar recomandarea mea este să mergi pe ceva cât mai simplu, care să arate pe picior ca un loafer, să eviţi modelele cu şireturi groase sau cu multe găici.
Poartă-i cu pantaloni scurţi, blugi, pantaloni chino, pantaloni cargo, tricouri, camăşi, hanorace, jachete de blugi.   

Sandalele din piele

Sandals_I
Încălţămintea adecvată zilelor călduroase

Un subiect delicat dar, dacă eşti fanul acestui tip de încălţăminte şi ştii să alegi modelul potrivit, sandalele din piele pot fi o opţiune bună pentru zilele călduroase.

Ca să nu întreci limita si să îţi păstrezi masculinitatea, îţi recomand o pereche cât mai simplă, “spartană” şi care să nu aibă acea bucată de piele între degetul mare şi al doilea deget, deoarece este un element de design incomod care te va roade sau îţi va produce tăieturi.

Din punct de vedere cromatic, recomand o pereche din piele neagră sau maro. Ambele se pot asorta cu aproape orice haine de la tine din garderobă, iar cele negre sunt puţin mai discrete, în timp ce o pereche maro, în special într-o nuanţă deschisă, te pot face să ieşi în evidenţă.

Încălțămintea adecvată pentru condus (driving shoes/ driving mocs)

D_Mo
Încălţămintea adecvată zilelor călduroase

Seamănă cu pantofii de yaht şi cu loaferşii, diferenţa fiind că sunt foarte uşori şi confortabili, atât de uşori încât i-ai putea confunda cu o pereche de încălţăminte pe care să o porţi prin casă.

Ca şi grad de formalitate, acest tip de încălţăminte se situează în categoria smart casual. Sunt foarte versatili, se pot purta atât cu un costum sau o pereche de pantaloni confecţionate dintr-un material lejer de vară, cât şi cu o pereche de pantaloni chino scurţi şi un tricou. Ca să fii sigur de versatilitatea lor, cumpără-ţi o pereche într-o nuanţă deschisă de maro, bej sau gri. Dacă eşti genul bărbatului excentric şi îţi place să atragi atenţia, atunci poţi opta pentru o pereche pe bordo, verde deschis sau albastru deschis.

Pe final îţi amintesc că pantofii pentru condus, pantofii de yaht, chiar şi pantofii Derby sau cei cu model brogue mai lejeri pentru vară, se poartă cu tălpici sau aşa-numitele şosete invizibile.

Cum îți alegi încălţămintea adecvată ?

surse foto: aici, aici, aici, aici şi aici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *