Jacheta cu fermoar

Fie că e vorba despre jacheta din piele cu fermoar, fie din alt material, trebuie să știm să o purtăm în așa fel încât să ne pună în valoare ținuta, și nu să o acopere. În cazul jachetelor/ sacourilor cu nasturi, problema nu e așa mare. Sunt știute regulile de purtare, câți nasturi trebuie încheiați și câți nu. La o căutare rapidă pe Google găsești regulile clasice de purtare a sacoului. La cel cu un nasture acesta se poartă încheiat mereu, cu excepția momentului în care te așezi, la cel cu doi nasturi … etc.

Când vine vorba de jachetele cu fermoar, Google e sărac în explicații. Și în cazul jachetelor cu fermoar, asemenea sacourilor cu nasturi, scopul e același. Să îl/o porți așa încât să îți pună în valoare restul elementelor din ținută, și să completeze plăcut outfit-ul tău.

Jacheta cu fermoar, încheiată sau descheiată ?

În principal se dorește permiterea vizibilității la elementele vestimentare îmbrăcate sub ea, și dacă lungimea permite vizibilitatea la curea. Am văzut multe cazuri în care bărbații își încheiau complet fermoarul, deși vântul nu sufla cu putere și nici termometrele nu indicau temperaturi scăzute. În cazul în care condițiile meteorologice permit, ar fi bine să nu încheiem fermoarul de jos până sus la guler.

Astfel, acoperim restul ținutei din partea superioară a corpului, când putem să ne folosim de layering și jacheta să constituie ultimul element al stratificării hainelor. Putem alege între a purta jacheta descheiată complet, sau incheiată parțial. Din nou, dacă vremea o permite, ar fi bine dacă ai purta jacheta complet descheiată în cazul în care , încheiată fiind, jacheta depășește și acoperă cureaua.

Ca și concluzie, în funcție de preferința personală și de vreme, poți alege să îți închei complet jacheta, sau doar parțial, și ar fi bine să eviți pe cât posibil să închei fermoarul în totalitate.

Cum porți jacheta cu fermoar?

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *