Ceasul, Accesoriul Suprem
Ceasul accesoriul suprem

De ce e ceasul accesoriul suprem ? Înainte de toate, să stabilim identintatea ceasului. Putem fi cu toții de acord că acesta reprezintă, în esența sa, noțiunea timpului, cât de repede sau cât de greu trece. Cei ce poartă ceas de mână ne arată într-un mod indirect cât de prețios este timpul pentru ei, cât de mult le place să trăiască momentul. Mai sunt cei pentru care ceasul joacă un rol important în buna desfășurare a activității profesionale. Timpul costă bani, iar fiecare secundă este valorificată.

De ce e ceasul accesoriul suprem

Vorbim despre un domeniu care se remarcă prin complexitate. Ceasurile de mână vin într-o varietate foarte largă de mecanisme, culori și tipuri de curea. Acest element din urmă fiind și aspectul pe care mă voi axa în acest articol.

O clasificare de bază ar putea împărți tipurile de curele sau brățări de ceas în următoarele: curea de metal, curea de piele, curea textilă și curea de cauciuc.

Ceasuri
Ceasul accesoriul suprem

Brățara de metal

Brățara de metal se preferă a fi purtată de cei cu încheietura mâinii mai groasă. Contrastul va fi mult prea mare pentru cei cu încheieturi mai subțiri. Acest tip de curea inspiră purtătorului putere, încredere și siguranță. De regulă, un ceas clasic cu brațară metalică vine într-o culoare argintie și este produsă din oțel inoxidabil. Dar aceasta poate varia, regăsindu-se în diferite nuanțe de auriu sau poate fi chiar neagră. Producătorii de ceasuri de lux aduc produse pentru cumpărători cu buzunarul pe măsură: brățări metalice de argint, aur sau platină sau în variante placate sau suflate cu metal prețios.

Cureaua de piele

Cureaua de piele este recomandată tuturor utilizatorilor de ceasuri. Nu ar trebui să existe bărbat care să nu aibă printre accesorii un ceas cu un astfel tip de brățară. Ea denotă mult stil și poate fi purtată atât la ținutele formale cât și la cele casual. Un avantaj față de tipul precedent de curea este că poate fi schimbată ușor și se poate alege în funcție de culorile cadranului dar și de preferințele purtătorului. Varietatea este foarte bogată, aceste curele putând fi produse din diferite tipuri de piele într-o gamă largă de culori.

Cureaua textilă

Cureaua textilă este preferata mea. Aduce mult stil si originalitate. Puteți găsi aceste tipuri de curele sub numele de NATO sau mai nou sub denumirea de G10. Istoria acestor tipuri de curea vine de la soldații din trupele militare organizate ce le purtau oferindu-le un confort în plus și flexibilitate la nivelul încheieturii mâinii. Militarii completau un formular pe baza căruia comandau aceste tipuri de brățări de la instituțiile aferente.

Numele prescurtat al acestui formular era G10, de aici și numele ce a înlocuit denumirea de NATO. Când eram mic, îl vedeam pe bunicul meu purtând un ceas cu o astfel de curea, pe când abia mai târziu să realizez valoarea acesteia. Majoritatea sunt confecționate din nylon și vin în diferite game de culori și modele pe gustul oricărui purtător.

Brățări de cauciuc

Ceasurile cu brățări de cauciuc mă duc imediat cu gândul la ceasurile sport cu cadran digital. În proporție majoritară aceste curele vin la astfel de ceasuri, fiind concepute special pentru persoanele cu o viață dinamică accentuată sau foarte sportivă. Dar nu este bine să setezi un tipar și să generalizezi. De ceva ani încoace, producătorii de ceasuri de mare precizie mecanică au impus colecții importante de ceasuri cu astfel de curele creând o imagine unică și specială pentru cadranul costisitor. Ca exemplu pentru afirmația precedentă îmi vin in minte nume ca Hublot sau Audemars Piguet.

Să nu uităm că ceasul este accesoriul masculin suprem ce denotă trăsături si caracteristici despre purtător. Dacă femeile au poșetele, noi avem aceste mecanisme ale timpului. Trăim într-o eră a diversității în materie de ceasuri, așa că ar fi o ironică pierdere de timp să ne gândim că există cineva care nu și-a găsit până acum ceasul ideal.

sursa foto

Related Posts

4 thoughts on “Ceasul accesoriul suprem

 1. florin spune:

  Doar atat ati putut sa prezentati in articol, ca ceasul se diferentieaza in functie de tipul curelei?
  Adica atat conteaza la un ceas?

 2. Adrian Bejan spune:

  Scopul articolului a fost să se axeze mai mult pe partea aceasta a ceasului: curea sau brățară :)

 3. ceasuri de mana spune:

  Eu prefer ceasul cu bratara de cauciuc,sunt si mai rezistente si mai confortabile pe incheietura maini!

 4. Amalgam de cuvinte, nimic concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *