Don Draper

Rareori ajungi să urmărești un serial în principal pentru vestimentația și stilul actorilor. MadMen redefinește felul în care bărbații își aleg ținuta work/formal ceea ce este oarecum surprinzător având în vedere că actiunea serialului se desfăsoară în anii 60.

Cine este Don Draper ?

Don Draper, pe numele său real Jon Hamm, este pilonul principal al serialului și totodată, un model pentru majoritatea bărbațiilor ce înteleg stilul său clasic.  Felul în care Don Draper își construiește imaginea nu se limitează doar la ținuta vestimentară, acesta oferind o deosebită importanță frizurii și obiceiurilor ce îi construiesc șarmul, cum ar fi savurarea unui scotch în timpul orelor de lucru.

Mms6_1114_Mad-Men-Don-Draper-Jon-Hamm-467

Frizura este una slick, oferind un aspect sofisticat.

Stilul vestimentar Don Daper

Felul în care erau croite costumele în anii 60 se aseamănă cu tendința oferită de către designerii de modă în zilele contemporane, bazându-se pe o croială care urmărește linia corpului și totodată pune în evidență forma în V a corpului. Don Draper reușește în timpul orelor de lucru să arate un echilibru între un artist și un om de business. Costumele lui sunt croite în așa fel încat acestea pun în evidentă partea superioară a corpului mai exact umerii și pieptul.

Jon Hamm As Don Draper In Mad Men, Season Seven

În privința culoriilor, acesta optează pentru culori simple, clasice, câteodată construite din fire de diferite nuanțe, rezultând o culoare generală.

Culoarea cămășiilor este una singură, albul, deși câteodată nuanța diferă în funcție de culoarea costumului pe care Don îl alege.

Pălăriile sunt de asemenea de mare preț pentru Don. Forma acestora este în concordanță cu forma feței, completând perfect aspectul masculin.

În ceea ce privește cravata, Don preferă modelul slim în dungi sau de culoare inchisă, evitând culori stridente precum roșul.

Ușurința cu care Don își pune în evidență stilul clasic, îi oferă acestuia importanța cuvenită, fiind aproape tot timpul în centrul atenției. Consistența stilului său îi oferă încredere dar în același timp îl limitează la un aspect conservator.  În ciuda acestui lucru, Don este personajul principal al serialului, omul pe care toată lumea îl admiră, un etalon al stilului clasic și al masculinității.

sursa foto: aici, aici, aici,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *