De ce stilul contează la bărbați

De ce crezi că contează stilul la bărbați? Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă prima impresie atunci când intri într-o încăpere, te plimbi pe stradă sau cunoşti oameni noi? Îţi dau eu răspunsul dacă nu l-ai ghicit până acum. Este vorba despre toate gesturile nonverbale pe care le transmiţi inconștient. În primele 10 secunde ai divulgat deja mai multe lucruri despre tine decât iţi poţi imagina. Unele pot fi adevărate, altele pot fi false.

Dacă încă nu te-ai prins, îţi mai dau un indiciu. Îţi aduci aminte când te plimbai pe stradă, fiind grăbit să ajungi să plăteşti o factură sau să ajungi la slujbă, cât de mult conta felul în care erai îmbrăcat?

Nu ţi s-a întâmplat să te trezeşti într-o dimineaţă fără chef de viaţă, să iei pe tine hainele pe care le-ai aruncat cu o seară înainte pe jos? Îţi aminteşti câte persoane se uitau la tine? Eu spun că nicio persoană. Erai călcat pe picioare, îmbrâncit dintr-un loc într-altul, de parcă toţi voiau să treacă prin tine. Și asta pentru că nu impuneai respect prin felul în care erai îmbrăcat.

De ce stilul contează la bărbați

Îmbrăcatul bine transmite celorlalți următorul mesaj: Eu am grijă de mine.

Singura metodă prin care vei învăţa cum să arăți bine este să citești, iar apoi să ieşi în lume şi să încerci lucrurile pe care le-ai citit. Chiar dacă vei face multe greşeli, viaţa merge înainte. Să nu-ţi fie niciodată frică să îţi exprimi personalitatea prin stilul tău!

Imaginează-ţi că felul în care te îmbraci poate influenţa genul de oameni pe care tu ai vrea să îi ai in viaţa ta. În general, oamenii se judecă unii pe alţii după felul în care sunt îmbrăcaţi. Drept urmare, dacă vrei mai mult de la viață, atât în ceea ce privește lucrurile materiale, cât și cele nemateriale, trebuie să exprimi asta prin orice mijloc posibil. Dacă tu crezi că ești o persoană bună, inteligentă, unică, pe care alții ar vrea să o cunoască, atunci… de ce să te îmbraci generic?

Vreau să-ți prezint pe cineva: tipul obişnuit. Să îl descriem puțin: e un băiat de treabă, se împacă bine cu toată lumea, lasă mult de la el, dar vede pe stradă tipi care atrag atenția și nu înțelege de ce. Inventează tot felul de scuze pentru a justifica faptul că nu e niciodată în centrul atenției:  sunt urât, nu sunt înalt, nu am bani etc.

În plus, când vine vorba de femei, ele nu se simt atrase de el. Oare din ce cauză? Ar putea fi mai mulţi factori despre care el nu este conştient. Tonul vocii, gustul prost în asortarea articolelor vestimentare sau nesiguranţa pe care o arată prin gesturile lui.

Cu toții avem ticuri nervoase, gesturi care sugerează inconștient faptul că nu suntem siguri pe noi. Unii dintre noi poate că nu reușim să înfruntăm privirea celorlalți când vorbim cu ei. Singurul lucru cu care aș vrea să rămâi din acest articol, fiind de o importanță crucială, este următorul: poți schimba orice la tine: gesturi, haine, idei, atitudine.

Dacă am această pasiune pentru modă și stil, unii oameni vor crede că sunt o persoană plină de carismă, de neoprit, care arată impecabil tot timpul. Dar, câteodată, stau în casă nebărbierit şi port haine care sunt mai mult confortabile decât la modă.

Două  dintre hobby-urile mele sunt stilul şi cum să ne îmbunătățim pe noi înșine în relaţile interpersonale. Îmi place să învăţ, să analizez aceste lucruri, şi încerc să împart ceea ce am învăţat, deoarece îmi place să ajut oamenii mai mult decât orice altceva.

Cred că fiecare om are capacitatea de a fi carismatic, de a fi plăcut de toată lumea, să fie genul de om care să-ți facă plăcere să îl ai în preajma ta. Cel mai important lucru în viaţă, pentru mine, este să mă dezvolt pe acest plan şi să-i ajut şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

Fiecare articol de îmbrăcăminte pe care îl porţi va spune ceva despre tine. Chiar dacă porţi costumul tău favorit, vei crede că vei comunica prin el că eşti stilat şi elegant, dar este posibil să nu faci altceva decât să arăţi cât eşti de demodat şi fără bun gust în materie de haine, dacă nu-l porți corect. Poate că de asta contează stilul la bărbați.

Amintește-ți de câte ori ai judecat femeile după felul în care arată. Şi ele fac acelaşi lucru, doar că analizează lucrurile de 10 ori mai bine decât noi bărbații.

Majoritatea bărbaţilor din ziua de azi depun un efort minim când vine vorba de imaginea lor şi se gândesc de ce femeile nu-i consideră atrăgători.

Adevărul este că noi toţi vrem să arătam bine, se ne simţim mai bine şi să fim mai atrăgători pentru sexul opus, doar că nu suntem obişnuiţi să discutăm despre felul în care purtăm şi ne asortăm ţinutele. Femeile vorbesc tot timpul despre asta, împart între ele sfaturi legate de fashion şi îşi spun unele altora ce haine nu stau bine pe ele.

Pentru a-ţi îmbunătăţi stilul, trebuie să stai în preajma prietenilor tăi stilaţi, să te inspiri din ţinutele actorilor şi ale cântăreților şi să îţi faci notiţe cu ceea ce crezi că ţi-ar sta bine. Chiar dacă nu ai bani de cheltuit în acest moment, te poţi duce să încerci toate articolele vestimentare pe care le vrei şi te poţi apuca să economiseşti bani ca să le poţi cumpăra sau să găseşti altele asemănătoare şi mai ieftine.

O cale foarte simplă pentru a primi un sfat rapid este de a ruga o prietenă care se pricepe la haine să te însoţească când te mai duci la cumpărături. Ea îţi va zice părerea ei din perspectiva feminină şi-ţi va da ceva sfaturi înainte să te decizi să-ţi cumperi ceva. Toate femeile vor avea păreri diferite. Fii sigur că e genul de femeie pe care vrei să o impresionezi.

Dacă ai o prietenă sau o soţie, să nu o pui pe ea să-ţi cumpere hainele. DE CE? Din acelaşi motiv pentru care, EA, nu te trimite pe tine să-i cumperi, TU, ei hainele.

Style is individual. Style is personal and it’s a reflection of who you are. – Ozwald Boateng

Cum o poză spune cât o mie de cuvinte, o înregistrare video va spune şi mai multe. Urmăreşte povestea designerului Ozwald Boateng şi drumul greu pe care l-a străbătut pentru a ajunge în vârf.

Cât de mult crezi că contează stilul la bărbați?

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

Related Posts

22 thoughts on “De ce stilul contează la bărbați

 1. Dragos spune:

  bun articol! Nota 10 :)

 2. Vlad spune:

  Salut, as vrea sa le multumesc foarte mult celor care scriu aceste sfaturi. Ele sunt foarte utile si cred ca fiecare dintre noi barbatii, ar trebui sa tina cont de ele. Bravo !

 3. Laci spune:

  @ Dragos Merci

  @ Vlad Iti multumesc pentru aprecieri.

 4. Arctic Avenger spune:

  Ca si cei doi de la inceput, vreau sa va multumesc pentru articol!

  Chiar daca are o vechime de niste ani, nu trebuie ignorat.

  Ar trebuii sa aibe mai multe comentarii.

 5. Laci spune:

  @ Arctic Avenger Asa se intampla cu articolele care intra in arhiva. Lumea uita de ele.

 6. Eduard spune:

  Marfa.Laci,consider ca articolul asta ar trebui sa fie intr-o sectiune speciala pentru ca explica defapt „De ce?” sa te schimbi.Iti descrie avantajele stilului.
  Si cand te gandesti ca de abia acum am dat peste el.
  Great job.:)

 7. Laci spune:

  @ Eduard Crezi ca ar trebui sa fie mai vizibil articolul?

 8. Eduard spune:

  Ai inteles ideea.:)

 9. MisterT spune:

  Frumos te-ai exprimat Laci

 10. Ruben spune:

  Bravo,foarte convingator articolul :d

 11. Laci spune:

  @MisterT, Ruben Mersi.

 12. Cosmin spune:

  din pacate…se rupe fashul cu articolul asta. multumesc mult pentru eventualele …corectii in tinuta mea, sau in modul meu de a purta o tzoala, dar cred ca ne despartim frumos acum.
  cand am gasit blogul asta voiam o parere profi despre cum sa asortez un tenes verde vans la un pantalon, etc. acum renunt fiindca sfaturile se ofera doar in raza mall ului stilmasculin. din pacate…pentru multe localitati cu net la streasina, sfaturile implica ceva km pana in primul mol.
  va doresc cati mai multi cititori.

 13. Laci spune:

  @Cosmin Mersi.

 14. Mr. hApPy spune:

  Un articol care te motiveaza … Bravo si multumesc! ))

 15. Laci spune:

  @Mr.Happy Mersi

 16. Cătălin(Ț) spune:

  Un articol foarte bun… )))

 17. Laci spune:

  @Catalin Mersi.

 18. Adi spune:

  Genial.

 19. Cristi spune:

  Un articol nemaipomenit! Nota 10

 20. Radu spune:

  Super articol . In randul adolescentilor e interpretat gresit (ca „suferinta” ) faptul ca te imbraci bine si dai atentie vestimentatiei. Asta nu m-a oprit . Articolul e incurajator pentru cei carora le e frica sa se schimbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *