De Ce Am Creat Blogul Stil Masculin + (Pro)Misiunea Mea Pentru Tine

Am pregătit o serie de mesaje (prima data pe e-mail, iar apoi și pe blog) în care povestesc lucruri despre care nu am mai spus nimănui până acum.


Cu ocazia sărbătorilor am luat o mică pauză pentru că nu mai luasem de câte luni. Am avut astfel mai mult timp pentru a reflecta la pasiunea mea pentru stil și la motivul pentru care am început să mă ocup de acest blog. Consider că e important să cunoști motivațiile mele pentru a face această activitate, ca să știi cum te pot ajuta.

De ce am creat blogul Stil Masculin

Astfel, am ajuns cu gândul în jurul lui 2009. Nu sunt multe persoane care cunosc aceste detalii despre mine, pentru că de regulă sunt rezervat. Dar acum vreau să ți le dezvălui în premieră, ca să înțelegi mai bine ce anume mă motivează să fac această activitate.

Vreau să încep prin a-ți spune că sunt o persoană ambițioasă și încăpățânată. În funcție de caz, una dintre cele două preia conducerea. Am fost cofondatorul primului site de stil din România. Eu mă ocupam doar de scrisul articolelor, și partenerul din acea vreme de partea tehnică.

Bazele blogului au fost puse în 2007, însă anul 2009 a adus ruptura de acest proiect. O ruptură care era în același timp și un nou început. Și pentru că nu aveam cunoștințele tehnice necesare am început să învăț mai multe despre WordPress. Apoi am luat toate articolele scrise de mine pe site-ul respectiv și le-am transferat de Stil Masculin.

Am simțit nevoia de a continua această educație online pentru că devenise ca o obsesie, deși încă nu aveam susținători de partea mea. Tocmai în acea perioadă am ajuns la un loc de muncă nou și trebuia să țin de el pentru că de aproape 6 luni nu îmi găsisem nimic de lucru din cauza crizei (da, în acea perioadă efectele crizei se resimțeau puternic).

Un lucru pe care aproape cu siguranță că nu îl știi este că eu sunt inginer în instalații de profesie, iar domeniul meu a fost afectat destul de mult de acea criză. Programul de lucru era de la 7:00 la 17:30, iar eu nu eram deloc mulțumit de ce lucram. Plecam obosit spre serviciu și mă întorceam tot obosit, dar ce e interesant este că nu puteam lăsa blog-ul în pace. 

Simțeam că trebuie să câștig teren în fața vechiul blog. Nu știu câți și-au dat seama că am plecat de acolo și am început un proiect nou.

Singura soluție pe care am găsit-o era să lucrez noaptea și ca plan de acțiune am făcut următorul lucru: mă odihneam după serviciu, după care consumam cantități mari de energizante ca să rezist peste noapte. Am rezistat așa timp de o lună, dar am fost un dezastru pe timpul zilei până când m-a oprit prietena mea din acea perioadă. 

A trebuit să învăț să mă descurc altcumva cu timpul liber. Am devenit din ce în ce mai eficient în scrierea articolelor pentru că asta îmi lua cel mai mult timp. Am luat inclusiv și câteva lecții de gramatică pentru a îmi îmbunătăți scrisul. Dacă ar fi să dau timpul înapoi aș pune accent mare pe orele de română și aș mai repeta experiența cu energizantele dacă ar fi o miză la fel de mare. Dacă doresc să fac ceva nu mă las până nu am jucat ultima carte și ultima resursă. Nu îmi place să renunț ușor. Evident, depinde de caz.

La acel moment simțisem deja pe pielea mea ce înseamnă să îți schimbi stilul vestimentar și voiam să transmit mesajul mai departe, indiferent de greutăți și obstacole. Privind în urmă pot spune că sunt mândru de determinarea de care am dat atunci dovadă.

Deoarece educația și stilul vestimentar îmi schimbaseră mie viața în bine, știam că trebuie să fac tot ce îmi stă în putere pentru a ajuta cât mai mulți bărbați să fie mai bine îmbrăcați. Și astfel am ajuns la (pro)misiunea mea pentru cititorii blogului Stil Masculin: 

Să îi ajut pe bărbații din România să se educe din punct de vedere vestimentar și să își dezvolte propriul stil. Este ceea ce fac de aproape 7 ani și ceea ce voi face pentru mult timp de acum înainte. Este ca o „cauză” pentru care lupt, ca o misiune personală, și voi depune toate eforturile necesare pentru a o vedea îndeplinită.Nu vreau să mai merg pe stradă și să văd aproape numai bărbați resemnați, complet indiferenți la ceea ce hainele spun despre ei. În sinea mea simt o revoltă atunci când văd acest fenomen, deoarece știu că provine doar din lipsa de educație vestimentară sănătoasă.

Îmi doresc ca tot mai mulți bărbați din România să se bucure de numeroasele avantaje ale stilului personal și să trăiască astfel vieți mai împlinitoare.

Revenind la povestea cu începutul blogului, cu timpul, când am început să câștig încrederea cititorilor, am început să cunosc câțiva dintre ei în mod personal. La început erau doar alți pasionați de stil, la fel ca și mine.

Prima dată m-am întâlnit cu cei care erau din Cluj Napoca, după ce am făcut un schimb de email-uri și comentarii. Apoi au urmat și vizite prin țară unde se petrecea un fenomen interesant: când anunțam că merg într-un oraș, primeam numeroase mesaje de la cititorii care locuiau acolo, iar planurile de întâlnire decurgeau de la sine.

„Mișcarea” Stil Masculin prindea amploare nu doar în Cluj, ci și la nivel național. Nu aveam cum să știu atunci că munca mea va ajunge să atragă peste 120.000 de cititori în fiecare lună, aflați în căutarea educației vestimentare și a inspirației de stil.

Mă opresc aici astăzi, dar într-un articol viitor îți voi spune niște lucruri despre mine pe care nu le-am mai spus niciodată public.

Vei afla cine era Laszlo Nagy de dinainte de Stil Masculin: ce preocupări aveam, ce visuri și aspirații aveam și ce drum credeam că voi urma în viață înainte să descopăr stilul. De asemenea, îți voi vorbi mai detaliat despre propria mea călătorie de descoperire a stilului personal.

 Îți voi spune prin ce am trecut eu însumi atunci când mă aflam într-un moment asemănător cu cel în care te afli tu acum. E o poveste în care este foarte probabil să te regăsești, iar partea bună este că povestea asta are final fericit.Până data viitoare te invit să îmi scrii un comentariu la acest articol și să îmi spui cum ți se pare ideea asta. Cum crezi că te-ar ajuta în dezvoltarea propriului tău stil dacă ai afla prin ce am trecut și eu atunci când am început?

Aștept comentariul tău,

Laci.

Credit foto: Ma vie est ma

Related Posts

8 thoughts on “De ce am creat blogul Stil Masculin + (pro)misiunea mea pentru tine

 1. Chirilă spune:

  Felicitări pentru munca depusă şi pentru tot ceea ce faci,cu ajutorul tău am învățat cam tot ceea ce ştiu în materie de stil! Baftă în continuare! P.S: O poveste foarte frumoasă de asemenea.

 2. Cristi spune:

  Felicitari! Laci te rog sa imi zici ce culoare sa fie batista si papionul la o nunta tinand cont ca am costum bleumarin si pantofi+curea maro?

  1. Laci spune:

   Batista alba si un papion bleumarin sau colorat.

 3. Lucian spune:

  Salut Laci

  Am citit articolul acesta si ai din partea mea tot respectul in ceea ce faci, m-a ajutat mult site-ul Stil Masculin sa imi dezvolt vestimentația, imi plac sfaturile pe care le dai ,le-am pus in practică si am doar de câștigat.

  1. Laci spune:

   Super, Mersi.

 4. Ca raspuns la intrebare, cred ca daca ti.as afla povestea , as putea sa o compar cu a mea , sa realizez ceea ce eu fac prost in dezvoltarea stilului si sa transform in ceva bun.
  Ps:articolele astea sunt folositoare , ar trebui sa faci mai des , mai aflam si noi cine e "omul din spatele hainelor". Thumbs up!!!!

 5. Laci Nagy spune:

  Mersi. Am si continuarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *