Cum Să Îţi Organizezi Dulapul

În urmă cu mulți ani, dulapul meu era un dezastru. Aveam multe articole vestimentare în el pe care nu le-am purtat de ani de zile şi nu găseam niciodată ceea ce căutam.

Mă trezeam adesea dimineaţa văzând hainele pe care le purtasem cu o zi înainte, aruncate pe un scaun sau pe jos. Îmi luam la repezeală ceva pe mine şi ieşeam repede din casă fără să mă mai gândesc la dezordinea din cameră. Şi ce e cel mai rău, nu m-am gândit niciodată cum să scap de ea.

Până într-o zi când am zis că aşa nu se mai poate. Am început să-mi scot hainele din dulap pentru a le rearanja şi, după mai multe tentative, am reuşit să le organizez extrem de bine.

Înainte de toate, trebuie să fii conştient că dulapul tău e plin de haine pe care nu le-ai mai purtat de mult şi că nu ţi-ai făcut curat in dulap de multă vreme. Din aceast motiv, îți voi spune pas cu pas ce să faci.

CUM SĂ ÎŢI ORGANIZEZI DULAPUL IN PAŞI SIMPLI:

1. Rezervă-ți în jur de trei-patru ore în care să nu fii întrerupt din activitate.

2. Fă rost de trei saci pe care să îi împarți in felul următor: arunc, păstrez și donez.

3. Ascultă muzică în timp ce faci ordine. Timpul va trece mai repede şi vei avea mai mult spor.

4. Scoate-ţi toate hainele din dulap.

Acest pas te va ajuta să vezi ce spaţiu ai disponibil în dulap şi să-ţi împarți hainele în două categorii: hainele pe care le porţi des şi hainele pe care nu le-ai purtat de mai bine de un an. Ştiu că îţi va fi greu să te desparţi de unele haine vechi care au valoare sentimentală, dar dacă nu le-ai purtat de mai mult de un an, înseamnă că NU AI NEVOIE DE ELE.

Acum du-te la grămada de haine pe care nu le-ai purtat de multă vreme şi împarte-le în cei doi saci: gunoi şi donez.

În sacul gunoi vei pune hainele rupte, arse şi găurite. În sacul donez vei pune toate hainele care se află într-o stare decentă.
Deocamdată să lasăm acești doi saci şi să ne concentrăm asupra celui mai important:  păstrez.

5. Cum să organizezi hainele în dulapul tău

Pune-ţi hainele pe umeraşe de bună calitate. Asigură-te că pentru fiecare tip de articol vestimentar ai umeraşul potrivit. De exemplu, umeraşele pentru cămaşi sunt diferite de cele pentru pantaloni.

Aranjează-ţi hainele după:

a) Sezon: Pune hainele pe care nu le vei purta în următoarele 3-4 luni în cutii sau valize (în funcție de sezonul în care ne aflăm, e vorba fie de hainele de iarnă,fie cele de vară). Păstrează hainele pe care le porți în mod curent pentru a le sorta conform punctelor b) și c)

b) Tipul de articol: pantalonii lângă pantaloni, cămaşile lângă cămăşi, etc.

c)  Culoare: de la culori deschise la culori închise

Astfel, vei economisi timp dimineața în momentul când îți vei alege hainele pe care le vei purta în ziua respectivă.

Multi-Umeras-Pt-Pantaloni, Umerase Pentru Pantaloni, Umerase Pantaloni
Umerase Cravata, Umersase Curele, Port Cravate, Port Curele

Puloverele groase, de cașmir sau alte ţesături delicate se vor lărgi dacă le păstrezi pe  umeraşe. Acestea trebuie împăturite şi puse pe raft.
Dacă ai foarte multe perechi de pantaloni, poţi economisi spaţiu folosind umerașe speciale pentru acestea.

Pentru o păstrare mai bună a cravatelor şi curelelor poţi folosi un port-cravate şi curele.

Pentru hainele de iarnă, sacouri şi alte jachete groase este recomandat să foloseşti umeraşele din lemn.
Încearcă să foloseşti pe cât posibil umeraşe de acealeași tipuri și culori pentru a da senzaţia unui dulap mai aranjat.

6. Află ce haine porţi mai rar

După ce îți organizezi hainele din dulapul tău, iată un sistem pe care îl poţi urma pentru a afla care haine le porți des și care nu.

Pune umerașul în dulap cu cârligul spre tine. După ce porţi o haină, pune-o înapoi  pe umeraş, dar de această dată cu spatele cârligului îndreptat spre tine. Fă asta cu toate umerașele. Stabileşte o perioadă de timp în care să urmăreşti rezultatele. După ce s-a scurs această perioadă, deschide dulapul şi înlătură tot ce nu ai purtat între timp. Astfel vei renunţa mai uşor la ele deoarece ţi-ai demonstrat singur că ai unele haine pe care nu le porţi.

O alta metodă ar fi ca, de fiecare dată când cumperi ceva nou să scapi de ceva vechi de la tine din dulap. Aşa vei fi sigur că vei păstra aproximativ acelaşi volum de haine.
Chiar dacă dulapul îţi va părea prea gol, este un lucru bun. Înseamnă că ești pregătit să îți faci o garderobă de invidiat, folosindu-te de sfaturile din acest articol.

7. Aruncă la gunoi sacul cu hainele ce nu le vei mai purta niciodată sau fă cârpe din hainele respective.

8. Donează hainele din sacul „donez” la case de copii, sinistraţi şi oamenilor nevoiaşi.

E posibil, deasemenea, să ai vreun prieten căruia i s-ar potrivi unele dintre aceste haine… Schimbul de haine nu este ceva total nou.

9. Păstrează un miros plăcut în dulap

Foloseşte odorizante de dulap care pe lângă mirosul plăcut, previn apariţia moliilor.
Opţional: pune o oglindă pe uşa de la dulap să vezi cum arăţi de fiecare dată înainte să ieși din casă.
Tot ce trebuie să faci acum este să urmezi acești pași; aranjează-ți dulapul AZI. Baftă! Așteptăm comentariile tale pentru a vedea eficacitatea sfaturilor din acest articol.

Cum îți organizezi dulapul?

 

Related Posts

16 thoughts on “Cum să îţi organizezi dulapul

 1. cri spune:

  ii foarte complex articolul si miam dat seama cum trebuie sa imi organizez dulapul dar am o intrebare cu palariile si esarfele ce fac? unde le pun?

 2. Laci spune:

  @Cri.Pt palarii este un suport special, dar avand in vedere ca nu-l avem la dispozitie cel mai adecvat ar fi sa punem palariile una peste alta pe un raft sau intr-un sertar. Esarfele pot fi impaturile si puse intr-o punga sau pe unul sau mai multe umerase.

 3. kvl spune:

  e bine ca din cand in cand sa mai apara un articol de genul acesta…foarte folositor.

 4. nick spune:

  ceva centru pentru donatii in cluj stie cineva?

 5. Kovacs Alex spune:

  Sambata am sa fac si eu o ordine.

 6. andreea spune:

  eu nu sunt de acord cu acest aspect ‘dacă nu le-ai purtat de mai mult de un an, înseamnă că NU AI NEVOIE DE ELE.’. DACA AI UN lucru mai vechi poti sa il reinoiesti. poti sa tai sa, sa cosi!
  daca ii adaugi o esarfa, sau un colioer frumos etc. totul este schimbat.
  eu de exemplu am un sacou care uitasem de el, pana intro zi cand lam vazut in dulam.mia venit o idee si lam luat, iam indoit manecile si lam luat cu o pereche de blugi cu tur si cu un maieu stramt!
  Acelsacou vechi parca sa revigorat si in acea tinuta el facea totul!!
  Nu am nimic cu cei care arunca hainele vechi, dar daca sti cum sa le asortezi pot avea un are nou.

 7. Laci spune:

  @Andreea Sunt de acord cu tine ca se pot reinventa, dar foarte multi uita de haine si nu le mai poarta si ocupa spatiu degeaba.

  Pentru ei, aceasta este o solutie foarte buna.

 8. cristy spune:

  foarte bun si util articolul.

 9. Laci spune:

  @Cristy Mersi.

 10. Lucian Ionescu spune:

  interesant

 11. Razvan Udrea spune:

  Nu te ajuta cu nimic acest articol! Nimeni nu are amestecati pantaloni cu camasile si puloverele. Ideea cu facutul curat in garderoba este interesanta, mai ales partea cu donatul! In rest articolul este unul dintre cele mai proaste de pe acest site!

 12. Daca nu vi se pare interesantant nu cititi nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu tot ce se scrie ,pastrati-va opinia ptr dvs poate fi util la cei tineri care sunt ocupati cu scoala sau alte persoane care pot sa puna si in practica sfaturi cu adevarat utile nu birfe!

 13. Adrian spune:

  Salut! Unde pot gasi de vanzare port-cravate si port-curele ca in poza din articol? Am tot cautat, dar se ascund bine….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *