Câte haine crezi că poţi cumpăra cu 1,1 trilioane de dolari?

Conform statista.com, la această sumă este estimată industria hainelor la nivel mondial, pe anul 2012. O astfel de sumă este dificil şi de imaginat. Avem un 1,1 urmat de 11 zerouri ($ 1,100,000,000,000).

Câte haine crezi că poţi cumpăra

Dacă ar fi ca cineva să cumpere toate hainele comercializate într-un an la nivel mondial, ar trebui să plătească o sumă de 1000 de ori mai mare decât a costat construcţia celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa (1,4 miliarde de dolari). Şi asta fără să luăm în calcul produsele comercializate la negru.

În articolul de astăzi vreau doar să ofer o perspectivă tangibilă asupra dimensiunilor uriaşe pe care această industrie le are. Peste tot în lume, industria hainelor este foarte importantă pentru economie, atât din punct de vedere al comerţului, cât şi al locurilor de muncă pe care le generează, investiţiilor în infrastructură sau al veniturilor.

Este o piaţă competitivă, unde chiar şi brandurile cu o prezenţă relativ puternică au mult de muncă pentru a-şi păstra cota de piaţă.

Şi ca să răspund la întrebarea din titlu, iată câteva exemple de calcul pentru câte haine poţi cumpăra cu 1,1 trilioane de dolari:

Eşti gata de shopping?

sursa foto

Related Posts

One thought on “Câte haine crezi că poţi cumpăra cu 1,1 trilioane de dolari?

  1. Alex spune:

    Eu as fi gata.
    Banii nu sunt o problema.
    Intrebarea mea ar fi, voi unde faceti shopping in bucuresti? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *