Atunci când

Uneori apar momente dificile in viata unui bărbat, momente care îi împing limitele răbdării până în punctul în care cele mai negative părți ale personalitații lui sunt pe cale să izbucnească intr-o explozie de energie distructivă. Toți barbații la un moment dat au trecut prin punctul in care și-au văzut fosta iubita într-o relație cu altcineva. Indiferent dacă acest lucru se întâmplă la câteva zile după o ceartă sau la câteva luni, oricine tinde să aibă reacții negative sau să arunce cuvinte grele.

Foarte important pentru un barbat este să- și păstreze calmul în orice situație și sa nu- și piardă controlul. Este vorba în primul rând despre răzbunare. Ea mizează in primul rând pe faptul că o să te simți atacat și o să suferi, deci poți considera că povestea iritantă ce ti se derulează in fața ochilor este fondată pe răzbunarea față de tine. În acest caz, ești actorul principal, deci poți incepe prin a avea o atitudine superioară și ea nu va avea aprte de niciun fel de atenție din partea ta.

Cuvintele lui Sigismund Freud ”Primul om care a înjurat in loc să arunce cu piatra, poate fi considerat fondatorul civilizației.”, pot fi prelungite până la afirma că ”Primul om care a preferat să înjure în pernă decât să o facă în fata cuiva, a fost primul gentleman.” De altfel, a-i răspunde cu aceeași monedă, înseamnă că îi spui în față că te doare ce vezi. Nu trebuie căutată răzbunarea în astfel de situații, ea va veni de la sine.

Un bărbat trebuie să fie atât de arogant încât să dea de înțeles că nu are nevoie de razbunare pentru a se simți mai bine. Cu alte cuvinte, se poate spune că în urma unei situații dificile, un gentleman nu trebuie să se trădeze pe el însuși, lăsând instinctele primare să gândească pentru el. Flirtează cu altcineva cât se poate, dar nu căuta sa o faci în fața ei și dacă se intâmplă să fie acolo, este doar o coincidență.

sursa foto

10 thoughts on “Atunci când…

 1. alex spune:

  De ar fi fost aceasta postare acum ceva timp… Un sfat deosebit. Multumesc!

 2. Eduard spune:

  Absolut genial !

 3. Vlad Chindea spune:

  Sa-mi spui te rog momentul in care aroganta a devenit virtute!

  1. Cosmin spune:

   Atunci cand intri intr-un local, imbracat mai mult decat elegant, fin, cu gust si urmand 90% din principiile vestimentare sau de aspect exterior nu ai cum sa ai o atitudine umila.
   Cand te uiti in oglinda inainte sa iesi din casa nu esti mandru? Si totusi e un pacat capital. La fel ca in pictura, e vorba de nuante. Ce e mandria si aroganta unui domn? Ce e mandria si aroganta unui (iertati modul taios de a spune) prost?
   Think about it!

 4. Vlad Chindea spune:

  Daca sa fi gentleman înseamnă sa fi mânat de aroganta , prefer sa uit de existența acestui cuvânt .

 5. A avut o exprimare nefericita, eu consider ca se refera mai mult la faptul ca in aceste situatii trebuie sa avem mai mult respect de sine.

 6. e vorba de context. e mai bine ca ea să te considere arogant decât slab sau însetat de răzbunare. în contextul dat, a nu vrea să te răzbuni înseamnă aroganță; dacă te răzbuni, înseamnă că ești umil.

 7. dacă asta ai înțeles din articol…

 8. TZ spune:

  Freud asta era ruda cu Sigismund Bathory?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *