Un Gentleman Care Citește

Un gentleman poate fi foarte multe lucruri, dar există un aspect pe care rar îl luăm în calcul, dar care este esențial cel când citește. Nu mă refer doar la capacitatea de a fi la curent cu informațiile dintr-un anumit domeniu, ci și la cititul de plăcere. Așadar, gentleman-ul modern nu este doar cel care știe cum să se îmbrace și cum să vorbească, ci și cel care știe cum să gândească, cea mai bună metodă de a învață aceasta fiind prin intermediul cărților care au rezistat la testul timpului.

Un gentleman care citește

Faceți vă rog, un exercițiu de imaginație acum si proiectați în gând persoana pe care o admirați cel mai mult. Aș fi dispus să fac un pariu și să afirm că această persoană este educată, sofisticată și posedă un bagaj foarte mare de cultură generală. De asemenea, aș paria că aceste calități nu le-a dobândit uitându-se la televizor sau jucându-se pe calculator. Cărțile sunt un stâlp de echilibru într-un prezent aglomerat de tehnologie, un stâlp prin intermediul căruia un gentleman modern își poate dezvolta caracteristici cu adevărat nobile.

Motive pentru care un gentleman ar trebui să citească

Cunoașterea dobândită

Primul și cel mai natural motiv pentru care un gentleman ar trebui să citească este îmbunătățirea cunoașterii. Absolut orice material pe care îl citim conține informații pe care creierul le stochează și le folosește când ne așteptăm mai puțin. Nu vei mai fi nevoit niciodată să te scuzi în timpul unei conversații ca sa eviți un subiect, ci dimpotrivă vei aduce argumente noi. De asemenea, este una dintre puținele valori in posesia căreia ne vom afla întreaga noastră viață.

Expansiunea vocabularului

Felul cum ne exprimăm a fost întotdeauna o arie de o importanță foarte mare. Să fim capabili să purtăm un dialog despre o gamă largă de subiecte, să prezentăm clar si precis punctul nostru de vedere, sunt calități indispensabile în prezentul pe care îl trăim si care pot face diferența in orice domeniu am lucra. De asemenea, prin acumularea și însușirea acestor capacitați, crește încrederea și o data cu ea si respectul de sine.

Felul de a scrie

Ne vom regăsi de foarte multe ori la facultate, la job, sau în oricare altă situație în care vom fi nevoiți să ne adresăm in scris.

Aflând-ne in contact cu materiale de valoare pe care le citim, automat efectele pozitive se vor regăsi și supra scrisului nostru. Nu fac referire doar la sensurile noi ale cuvintelor cu care vom fi capabili să jonglăm, ci și la precizia, organizarea și disciplina cu care le vom scrie.

Puterea de concentrare

În momentul în care ne apucăm să citim o carte se întâmplă ceva foarte benefic cu creierul nostru: elimină tot ceea ce înseamnă efectul de multi-tasking generat de calculator. Prin urmare, atenția noastră este focusată pe un singur subiect și rămâne așa până când decidem să întrerupem sesiunea de citit. Acest obicei repetat zilnic, mai ales înainte de ne apuca de muncă, ne va calibra într-o stare de concentrare de care vom beneficia întreaga zi.

Dezvoltarea creativității

Indiferent dacă ești iubitor al scrierilor clasice sau al romanelor science-fiction, orice formă de literatura iți va îmbunătăți in mod vizibil creativitatea. Cu atât de multe scenarii și surse de inspirație care trec prin fața ochilor noștri atunci când citim o carte, imaginația va fi stimulată făcând-ne sa privim lucrurile dintr-o perspectivă total diferită.

În concluzie, sunt foarte multe elemente care contribuie la formarea personalității unui gentleman, însă orientarea spre citit și spre acumularea de cultură este unul dintre cele mai importante. ”Un gentleman care citește” reprezintă pasul următor, iar procesul de evoluție nu trebuie întrerupt nici măcar o secunda.

sursa foto

 

 

 

 

2 thoughts on “Un gentleman care citește

  1. Poti sugera si anumite carti pentru a fi citite? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *