pantofii cu talpă subțire

Imediat după un eveniment, plimbări prin oraș sau doar o zi de muncă obișnuită la birou, ne simțim picioarele obosite și apoi apar bătăturile – care este cauza?

Deși mulți ar răspunde că efectiv deplasarea continuă pe parcursul zilei ar face să ne simțim obosiți, adevărul este că talpa pantofului face toată diferența. Aceasta este cea mai expusă uzurii, iar dacă este una necalitativă nu va crea doar disconfort, ci în timp va distorsiona mersul. Astfel, la finalul zilei, purtând tipuri greșite de talpă la pantof, orele de purtare vor fi resimțite.

Tipuri de încălțăminte de bază

Stil Masculin Pitti Uomo 97 incaltaminte Vlad Alexandru
Despre pantofii cu talpă subțire

De-a lungul timpului, cu toate că pantofii au suferit numeroase schimbări, aceștia se reduc la șase tipuri principale. Deși au rezultat numeroase variații, de reținut sunt:

Aceste tipuri sunt specifice unei perioade istorice sau regiuni din Europa, iar în prezent se poartă în funcție de tipul evenimentului la care se participă.

Acum că s-au notat principalele tipuri, este de reținut faptul că acești pantofi cu talpă subțire sunt asemănători ca și design cu Pantofii Oxford și Loaferșii, dar și ghetele.

Diferența majoră

În ciuda faptului că seamănă ca și design, pantofii cu talpă subțire se diferențiază detașat de talpa pantofilor Oxford. Câteva dintre motivele pentru care această talpă subțire nu este deloc sustenabilă sunt faptul că nu sunt nici comozi și nici bine lucrați. În plus față de aceasta, talpa subțire nu este deloc sănătoasă. Faptul că se produce o astfel de talpă este din simplul motiv că nu trebuie cusută, deci se economisesc resurse și că dă impresia de comoditate.

Cum ar trebui să arate o talpă potrivită

Incaltaminte Tezyo3
Despre pantofii cu talpă subțire

O talpă mai groasă nu înseamnă disconfort, dimpotrivă – greutatea corpului atunci când se merge este absorbită de talpă, evitând bătăturile. Alternativa tălpilor clasice e talpa de spumă, care oferă un confort ridicat și versatilitate ținutelor casual. Desigur, există și talpa de piele, care oferă acel aer de eleganță oricui o alege. În plus, este impermeabilă, deci piciorul rămâne protejat.

Evitarea transpirației

O talpă de calitate va fi gândită după standardele și tehnologiile de pe piață, iar invențiile nu întârzie să apară. Geox Breathes a lansat colecția pantofilor care lasă piciorul să respire, scăzând astfel șansele apariției unui miros neplăcut.

Toate aceste aspecte enumerate fac ca următoarea alegere a pantofilor să fie bazată și pe calitatea tălpii, nu doar pe estetic.

Tu ce fel de pantofi ai ales până acum? Pe care le recomanzi și celorlalți?

sursa foto

Related Posts

7 thoughts on “Despre pantofii cu talpă subțire

 1. cum sa fie talpa de piele impermeabila? :))))) talpa de spuma??? elimina mirosul neplacut prin PERETII pantofului???? foarte slab articolul, imi pare rau

  1. Tudor Costinas spune:

   Da, din câte știu eu o talpă 100% piele este și impermeabilă. Da, există și pantofi cu talpă de spumă, care de altfel sunt foarte practici iar la partea cu mirosul neplăcut am reformulat pentru a nu mai avea nedumeriri.

 2. Creta Simi spune:

  Purtati smoching si pantofi cu talpa groasa

 3. Creta Simi spune:

  Nu am prea vazut pantofi cu talpa din pliele sa fie groasa

 4. Cosmin Dirzu spune:

  Sunt de acord cu tine! N-am prins nimic din articol in afara de reclama la Geox…

 5. Cosmin Dirzu spune:

  Sunt de acord cu tine! N-am prins nimic din articol in afara de reclama la Geox…

 6. Cosmin Dirzu spune:

  Sunt de acord cu tine! N-am prins nimic din articol in afara de reclama la Geox…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *