Tom Ford

Pentru că rămăsesem dator la capitolul accesorii şi pentru că m-am trezit cu o sete nebună  de a mai cheltui nişte bani, vreau să vorbesc despre pantofi. Nu cred că îmi imaginez viaţa fără pantofi, sau mai bine zis fără ACEI pantofi.  Sunt bineînţeles viciat de ei, sunt o slăbiciune, mai mult decât o pasiune, reprezintă puterea de înfrunta mediocritatea, falsul, mitocănia urbană,reprezintă un cumul personal, asemenea unui bagaj emoţional mai încărcat, mai uşor, mai tâmp, în funcţie de “călător”.

Oh, but i can’t afford you Tom Ford!

Toţi ştiţi faptul că pantofii sunt cartea de vizită, pot spune atât de multe despre voi…Pantofii şi parfumul, ele mai presus ca toate. Vorbesc  lumii intregi despre purtător, educaţia lui, apartenenţele uzuale, stilul de viaţă, totul, iar acest “tot” trebuie să fie de calitate, la fel ca şi viaţa voastră, doar nu doriţi să există o discrepanţă atât de mare între voi!

Pantofii au personalitatea lor. Dumnezeule şi ce personalitate! Au aroganţă, snobism urban bine încătuşat, viziune, speranţă, viaţă. Bineînţeles, vorbind de ACEI pantofi. Spun că au viaţă, nevorbind metaforic. Pielea trebuie întreţinută zilnic, ca şi a noastră, a tuturor. Noi avem nevoie de crème şi loţiuni. Ei mai întâi de asta, au nevoie de curăţare ( cel mai simplu şi comod fiind alcoolul medicinal), restul doar grijă şi multă iubire.

Nu vreau să vorbesc despre ce pantofi trebuie să purtaţi. Este foarte uşor să dai sfaturi. Este foarte greu în schimb la acest capitol. Esenţial este de a te privi, şi a vedea ce ţi se potriveşte. Nu există bariere, nu există limite. Există doar dorinţa de a investi în ei, la fel cum şi ei investesc în tine. Este practic un schimb reciproc de servicii, iar pentru  aceste servicii nu trebuie decât să investeşti bani, grijă, atenţie.Ei îţi vor oferi mult mai mult.

Tom Ford, Mr. Ford, cum vreţi, este celebrul creator de modă care subliniază profund ideea masculinităţii, uitată undeva de mulţi. Costumele lui, pantofii, accesoriile, sunt clasice, monocrome de multe ori, omagiind deseori negrul (pentru asta îl ador) , dar şi jocuri de nuanţe, materiale, păstrând eleganţa masculină. Pantofii în schimb sunt touch-ul suprem de aroganţă exclusivistă, piele exotică sau nu, loafers de ceremonie, totul este din iubire pentru pantofi. Prima mea întâlnire cu aceşti pantofi a fost asemenea unui scenariu semnat de Hitchcock, foarte elegant, subtil, dark, intimidant. I-am achiziţionat, pretextul fiind o participare la o nuntă extrem de dragă, încărcată de emoţie.

Astăzi, cu toată setea mea de a cheltui bani, Tom Ford nu este o prioritate, Tom Ford nu se poartă oricând, acest  domn, un idol al homosexualilor, un prieten al bărbaţilor eleganţi, se poartă numai in zilele în care te simţi plin de succes. Astăzi nu este una dintre acele zile.

sursa foto

Related Posts

2 thoughts on “Oh, but i can’t afford you Tom Ford!

 1. Remus Andrei spune:

  Sunt curios ce model de pantofi ati achizitionat de la TOM FORD si cum s-au pastrat in timp.

  1. MihaiT spune:

   Sunt Loafers, sunt din catifea neagra. Calapodul este mai diferit, tocul fiind mai inalt.Pantofii semnati de Tom Ford sunt de regula cu un toc mai inalt.Este practic semnatura lui. Tot ca un trendmark, putem sa vorbim si despre blazere, sacouri, ele intotdeauna acopera posteriorul.Este o interpretare personala a lui daca vrei.
   De pastrarea in timp, trebuie sa precizez ca tine strict de purtator.Cat de atent e, cum ii ingrijeste, in fine. Daca ma intrebi pe mine, sunt intacti, la fel ca si restul pantofilor, singurul lucru ce tradeaza vechimea sta in cutele ramase pe pantofi de la purtare, fie ca sunt de piele, velur, catifea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *