cartea de vizita

Despre conceptul “ carte de vizita” s-ar putea spune foarte multe, de la design la grafică, de la formă la conținut, cu alte cuvinte, deși ar fi vorba doar de o singură carte de vizită, ea poate arăta ca produs finit în foarte multe feluri.

Cartea de vizita

La fel suntem și noi, bărbații, deși mă refer la un anumit tip de individ, formele în care el se regăsește din punct de vedere vestimentar, a tipului de încălțăminte pe care-l abordează, a accesoriilor pe care le folosește, sunt doar câteva elemente importante în alcătuirea unei “carti de vizita”.

La fel cum fiecare carte de vizita este diferită, așa și noi bărbații suntem diferiți în ceea ce am enunțat puțin mai sus, dar tocmai asta face diferența între o carte de vizită banală și una plină de personalitate.

Noi, prin protocolul vestimentar abordat și prin toate inițiativele noastre ne situam pe o scară de valori privită prin ochii altora, iar dacă este să o vedem prin noi înșine, nu vom concluziona decât că suntem sau am vrea să credem că ne regasim pe o scară de valori ridicată.

Cu alte cuvinte, valorăm așa de mult după cum știm să ne “vindem”, imaginea pe care o formam în mintea cunoscuților, a apropiaților, și, de ce nu, a oamenilor noi cu care interacționăm zi de zi, acest lucru ne creează într-un timp scurt sau îndelungat cartea noastră de vizită.

Pitti Uomo 97 Mens Cave Mens Cave
cartea de vizita

Într-un articol legat de preferințele feminine, citeam ca o femeie se uita la imaginea unui bărbat la 3 lucruri pentru început: încălțămintea, coafura și manichiura, urmată îndeaproape de vestimentația abordată cât și de accesoriile purtate care pot face diferenta (ceas, brățară, inel). Poți considera cartea de vizita pe care o așteaptă femeile.

Fie că dorim să acceptam sau nu, imaginea pe care ne-o formam prin punctele de referință ale interlocutorilor nostri, e extraordinară și contează enorm, și lucrul pe care eu doresc sa-l subliniez este faptul ca noi suntem cartea de vizită la vedere.

Și dacă la sfârșitul unei întâlniri de afaceri sau doar la o simpla discuție între două persoane noi se întâmplă două lucruri: fie dorim să plecăm cât mai repede de lângă acea persoană pentru că nu reprezintă interes, fie încercăm să intrăm în posesia unei cărți de vizită a acelei persoane pentru că e o companie grozavă, regăsim puncte comune, iar felul de a fi a persoanei respective este unul agreabil.

Ca bărbați nu trebuie să ne gândim ca doar un costum este punctul de referință a eleganței, deoarece, în viața de zi cu zi, participăm la diferite evenimente care necesită un dress-code sau nu, în consecință și când mergem la un film, la o cafenea, sau alegem să ne plimbam prin centru, indiferent de ocazie important este să găsim echilibru între vestimentație, încălțăminte și accesorii.

Dragi prieteni, cartea de vizita suntem noi, și, așa cum am spus mai sus, ea este la vedere, de aceea vă invit și vă recomand să o folosim și să o purtăm cu multă responsabilitate și iscusință.

E minunat când vedem că cineva se uită apreciativ la ceea ce suntem noi, dar și mai mult apreciem într-un mod mai deosebit când cineva fie apropiat sau un străin ne complimentează legat de unul din obiectele ce alcătuiesc întreaga noastră imagine.

Până data viitoare, vă doresc să vă construiți cartea de vizită cât mai grozavă și de calitate și, nu uitați, Celebrate and Explore !!!

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *