Spune Nu Vitrinei Magazinului

Cred că aţi făcut cu toţii în ultimul timp o plimbare în Mall-uri și ați trecut prin fața vitrinei magazinului. Aţi observat că s-au introdus noile colecţii Toamna-Iarnă. Cele mai cunoscute firme aduc piese noi de îmbrăcăminte, accesorii sau încălţăminte. Vânzătorii încearcă să-ţi zâmbească frumos şi să te convingă să cumperi, poate chiar dacă nu ai nevoie, sau să te convingă de faptul că ceva care nu este frumos este “la modă”.

Ce vei face în fața vitrinei magazinului?

Trebuie precizat detaliul că marele case de modă scot colecţii noi de măcar 2-3 ori pe an. Cum se poate realiza aşa ceva? Cum poate gândi cineva atâtea ţinute şi piese vestimentare, de la pantaloni la sacouri sau diferite accesorii? Cum? Foarte uşor, urâţirea şi “degradarea” colecţiilor din anii precedenţi. Mai apare o paietă, mai apar o tăietură sau mai multe, nişte pene sau vreun ştras mititel şi nevinovat. Nimic nu este considerat ieşit din comun dacă vrei să fii “fashion”.

Toate acestea nu pot fi înfăptuite, dacă îţi doreşti , decât cu o suma însemnată  de bani, dar toate acestea nu ţin decât de modă, un lucru pe care noi, cititorii şi admiratorii acestui blog nu prea dăm doi bani. Aşa că am câteva sfaturi pentru tine, cititorule, despre cum să te aperi de capcanele întinse de brandurile cunoscute prin intermediul vitrinelor şi a campaniilor intense de marketing:

  • Uită-te în dulap. Fă-ţi o lista minimală în funcţie de ce ai nevoie. Ţinând cont că vine iarnă cred că ar trebui să începi cu o pereche de ghete şi cu un palton. Dacă nu ai nicio astfel de haina de iarnă încearcă o culoare care să se potrivească la mai multe tipuri de nuanţe, eu îţi recomand bleumarinul sau un verdele închis. Nu fă rabat de la calitate,în schimb. Cumpără ceva puţin mai scump şi din fibre de calitate, iar în cazul încălţămintei încerca pielea naturală în locul celei sintetice.
  • Achiziţionează-ţi piese vestimentare care nu se demodează. Încearcă un sacou din tweed sau lână, o cămaşă din bumbac, o pereche de pantaloni la dungă din stofă(eventual cu pense şi manşetă), cu imprimeu sau fără.
  • Înveseleşte-ţi garderoba cu şosete colorate. Încearcă-le pe cele din lână în sezonul rece, în ultimul timp se întâlnesc într-o mare varietate. Poţi să-ţi îmbogăţeşti stilul şi să încerci să le porţi după modelul englezesc, peste cracul de la pantalon.
  • Accesorizeaza-ţi ţinută cu o pereche de mănuşi din piele. În schimb, după părerea mea, acestea trebuie să respecte regulile de asortare ca cele din cazul unei curele. Tot când vorbim de accesorii încearcă în loc de cravatele din bumbac sau din mătase să le foloseeşti pe cele din lână sau pe cele împletite, vor da textura şi personalitate ţinutei.
  • Consultă cartea scrisă de Laci, “Cum să te îmbraci bine cu bani puţini”.
  • Dacă nu vrei să ajungi în mall-uri poţi încerca o vizită în outlet-urile şi magazinele second-hand din oraşul în care locuieşti. Vei avea sansă să găseşti lucruri de o calitate net superioară celor pe care le întâlneşti în magazinele cunoscute.

Ţine minte, vitrina nu este un lucru cu care trebuie să fii în ton, deoarece este schimbătoare la fel ca modă. Încearcă să respecţi, în schimb, regulile şi canoanele despre stil.

Te îmbraci conform vitrinei magazinului?

Sursa foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *