Pantofar Stil Masculin

Știu cum este să fii nevoit să apelezi pentru prima dată la un specialist, fie că e vorba de un croitor, un ceasornicar sau, în cazul de față, un pantofar. Nu știi la ce să te aștepți, dacă poți avea încredere în el și poate ți-e rușine că nu ai mai fost până acum.

Eu așa gândeam înainte să merg prima dată la un astfel de meșter. Credeam că ar fi trebuit să știu deja aceste lucruri, că ar fi trebuit să am parte de această experiență până acum. Și nu mă duceam, pentru că îmi era rușine. Pentru că nu mergeam la un croitor, purtam haine prea largi. Nu mergeam la un ceasornicar, așa că ceasul meu preferat stătea „pe tușă” pentru că i se rupsese catarama. Și bineînțeles că am abandonat mai multe perechi de pantofi pentru că li s-a stricat talpa, deși în rest nu aveau nimic.

Cum fac dacă nu am mai fost niciodată la un pantofar?

Însă astfel de meșteri sunt prietenii noștri. Ne ajută să ne îmbrăcăm adecvat și prelungesc considerabil perioada de viață a articolelor vestimentare pe care le cumpărăm. Iar asta e fantastic, ținând cont că pe acest blog recomandăm produsele de calitate. Dacă tot plătești mai mulți bani pentru ele, măcar știi că le poți avea pentru o perioadă mai lungă de timp, și în cea mai bună formă a lor. Oricum, un produs de calitate ține mai mult în mod natural. Dar dacă îl îngrijești și îl repari atunci când se strică, te vei bucura de el pentru un timp mai îndelungat.

Între timp am ajuns la fiecare dintre acești meșteri, care m-au ajutat să am grijă de haine, de ceasuri și de pantofi. Desigur că ideal ar fi fost să merg cu tata atunci când eram copil și să fi trăit atunci aceste experiențe de bază. Mi-ar fi fost de foarte mare ajutor. Dar asta a fost situația. Așa că m-am gândit să mă folosesc de experiența asta ca să dau o mână de ajutor tuturor celor interesați. Iată câteva observații care ți-ar putea fi de folos:

– s-ar putea să crezi că nu știi suficient de multe informații pentru a merge la un pantofar. Nu știi ce anume trebuie făcut. Te asigur că tot ce trebuie să știi este că ți s-au stricat pantofii. Nu e necesar să vorbești în termeni tehnici, ci e suficient să folosești cuvintele tale: „-mi s-au stricat pantofii așa că i-am adus la dumneavoastră ca să îi reparați. Mă puteți ajuta?” Acel meșter are ani buni de pregătire și de experiență. El cunoaște pantoful în toate felurile și cu siguranță nu vei fi primul „novice” care apelează la astfel de servicii. Îți va zice imediat dacă se mai pot repara și ce ar trebui făcut.

Paprezzo Pantofi Portocalii Before And After Stilmasculin
Cum fac dacă nu am mai fost niciodată la un pantofar

– cel mai probabil nu cunoști un pantofar, dacă nu ai mai mers. Cum găsești unul? Pentru prima dată ți-aș sugera să mergi pe recomandare. Îți poți întreba părinții, prietenii, colegii sau să pui un status pe facebook în care întrebi „-cine știe un pantofar bun în oraș?” În principiu vei primi un răspuns destul de ușor. Dacă nu primești un răspuns, îți poți întreba vecinii, poți opri pe stradă un om mai bine îmbrăcat și să-i ceri o recomandare de pantofar (cel mai probabil va fi bucuros să-ți facă o recomandare). Sau poți chiar să iei orașul la pas pentru a găsi unul.

Te asigur că pantofari există, deși poate în acest moment nu prea știi unde să îi găsești. E normal să nu fii conștient de ei dacă până acum nu ai apelat la ei.

– cât costă o vizită la pantofar? În primul rând, nu te aștepta să plătești cât ai plătit pentru pantofi. E mult mai puțin.  În al doilea rând, trebuie să știi că munca pe care acel meșter o face este una foarte specializată, cu mulți ani de pregătire și de experiență în spate. Așadar, este o muncă dificilă care îți aduce foarte multă valoare. Ca și cifre, pregătește-te să plătești o sumă decentă de câteva zeci de lei, în funcție de defecțiunile pantofilor. Recent am plătit 30 de lei pentru înlocuirea tocurilor unei perechi de pantofi.

Mă deplasez pe jos destul de mult și tocurile sunt primele care au de suferit în cazul pantofilor mei. Dar nu îmi fac probleme, pentru că îi duc la pantofar, iar acesta îi face ca noi.

– și încă ceva: este o experiență pronunțat masculină să ai grijă de pantofii tăi. Să îi dai cu cremă, să îi lustruiești, să le pui șanuri, să îi duci la pantofar când e nevoie. De exemplu, lustruirea pantofilor îmi oferă mie și tatălui meu, o ocazie specială de a petrece timp împreună, pentru că în majoritatea timpului suntem ocupați. Nu reușim să facem asta prea des, dar atunci când se întâmplă este o experiență foarte plăcută, masculină. Eu aflu de la el tot felul de lucruri interesante din trecut, iar el află noutăți de la mine. Poți uita liniștit de ideea conform căreia doar femeile sunt preocupate de pantofi.

S-ar putea să ne manifestăm diferit decât ele, dar pantofii sunt (sau ar trebui să fie) un lucru important din garderoba noastră. O pereche de pantofi de calitate poate face o diferență uriașă în ținuta ta, și, în plus, te poate ține ani buni dacă îi îngrijești corespunzător.

Apreciez că ai citit până aici. Dacă tu consideri că informația din acest articol le-ar fi de folos la un moment dat unor prieteni de-ai tăi, nu ezita să le recomanzi articolul. Suntem aici ca să îndrumăm și să ajutăm cât mai mulți bărbați să fie mai bine pregătiți din punct de vedere vestimentar.

Iosif.

Related Posts

3 thoughts on “Cum fac dacă nu am mai fost niciodată la un pantofar?

 1. Daniel Horceag spune:

  Iosifv, mi-a placut mult articolul. Desi pana acum n-am fost nevoit sa apelez la un pantofar atunci cand o sa fiu nevoit o s-o fac fara rusine sau retinere.

  1. Iosifv spune:

   Mersi, Daniel, și mă bucur că am putut ajuta.

   Mult succes!

 2. Bine de stiut … pentru toti , pantofi de calitate fac mereu diferenta si ingrijirea acestora este de asemenea un lucru de apreciat . Spun asta in prisma omului care atunci cand vede un alt om .. priveste prima oara la cat de ingrijiti ii sunt pantofi( chiar daca nu sunt niste pantofi scumpi, dar ingrijiti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *