Cum Alegi Tricoul Pe Care Să Îl Porți Sub Un Sacou Masculi

Când vine vorba de ținutele casual sau smart casual de zi cu zi, nu toți bărbații se simt confortabili în ele. Astfel la sacou ar alege tricoul în locul cămășii. Mulți dintre ei se simt stresați de ideea ca urmează sa stea îmbrăcați într-o cămașă și un sacou peste. Pe de altă parte își doresc foarte mult ca imaginea pe care și-o afișează să rămână la un standard înalt. Acest lucru este dat atât de eleganța unui sacou cât și de un guler bine călcat al cămășii.

Cum alegi tricoul pe care să îl porți sub un sacou

Pentru a face o astfel de ținută mai lejeră, procedură care implicit înseamnă și pierderea eleganței, există două variante:

 • înlocuirea cămășii
 • înlocuirea sacoului

Astăzi vom vorbi despre prima dintre ele, mai exact cum să alegi tricoul perfect sub sacou atunci când te decizi să renunți la cămașă. Pentru a vedea acest lucru, trebuie mai întâi să analizăm ce se pierde prin renunțarea la cămașă, pentru a ne alege parametrii în baza cărora alegem tricoul.

În primul rând, prin optarea pentru un tricou, se pierde din start mâneca lungă, mai exact cei doi centimetri la vedere de sub mâneca sacoului. Prin acest lucru, eleganța ținutei scade. În al doilea rând, dispare și linia verticală dată de nasturi, care în cazul unei cămăși cu nasturi în contrast, ar fi amplificat și mai tare verticalitatea ținutei. Nu în ultimul rând, dacă îți dorești foarte mult să nu pierzi gulerul, atunci poți opta pentru un tricou polo. La tricoul polo ai două variante: cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă. Desigur, altă variantă cu mânecă lungă este și tricoul henley.

În privința imprimeurilor poți opta pentru dungi, care sunt cele mai comune la tricouri, fie că sunt verticale sau orizontale, sau imprimeuri mai îndrăznețe, precum paisley.

Un alt lucru la care trebuie să fii foarte atent, desigur, este mărimea tricoului. Un tricou prea larg se va aduna inestetic în momentul închiderii sacoului. În privința gulerului ai trei variante. Prima, am precizat-o mai sus, cea a tricoului polo. A doua, tricoul cu guler în V, puțin mai elegant decât gulerul rotund, care este a treia.

Acum că partea vizuală este și ea prezentată, se poate observa cu ușurință că nu este dificil să înlocuiești o cămașă cu un tricou, atâta timp cât ești atent la ce fel de tricou alegi.

Tu ce părere ai? Pentru momentele în care vrei să schimbi cămașa, ai alege un tricou din modelele de mai sus?

 Sursa foto

Related Posts

3 thoughts on “Cum alegi tricoul pe care să îl porți sub un sacou masculin

 1. Bilen spune:

  Salut Laci,

  Este un comentariu tehnic un pic off-topic. Inteleg ca vrei sa ai galeria de imagini precum GQ, fiecare poza pe o pagina diferita dar nu cred ca este cazul in situatia ta pentru ca GQ mai strecoara cate un banner.

  Avand in vedere ca galeria ta de imagini este situata in josul paginii de fiecare data cand dau next se incarca o noua pagina si scroll-ul paginii pleaca iar de sus iar tendinta utilizatorului este sa creada ca prima imagine a articolului de sus este urmatoarea imagine din galerie, cel pe care el a cerut-o. Este stresant si iti pot pleca de pe pagina. Nu stiu daca ma fac inteles, tine de usability.

  Sfatul meu e sa gasesti un plugin care sa iti incarce imaginile pe loc. Eu am lucrat de cateva ori cu „bxSlider integration for WordPres” si mi se pare ok dar pluginuri de genul sunt cu zecile.

  1. Laci spune:

   Salut!

   Mersi pentru atentionare am rezolvat problema.

 2. Nicu spune:

  E mult mai ok acum, mersi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *