Istoria Tricoului

Originea exactă a tricoului polo nu e certă, ceea ce este sigur este că apariția acestuia a apărut în paralel cu jocul de polo, mai ales la finalul secolului XIX, când acest sport a devenit destul de faimos în Anglia, și jucătorii au început să adopte o ținută specifică. Observând aceste ținute, John Brooks, nepotul fondatorului Brooks Brothers, în urma unei vizite în Anglia, s-a întors acasă și a aplicat modelul cămășilor sale, care au luat numele button-down.(se fixează cu nasturi pe cămașă)

Istoria tricoului polo

În 1896 acest model a fost lansat pe piață și firma Brooks Brothers încă consideră că acesta este originalul polo.

Douăzeci de ani mai târziu, Lewis Lacey, un argentinian jucător de polo, și-a deschis un magazin de îmbrăcăminte în Beunos Aires și vindea tricouri polo ce erau brodate cu imaginea unui jucător de polo.

Alt nume care a influențat istoria tricourilor polo e legendarul jucător de tenis Jean René Lacost, recunoscut de mulți ca fiind cel ce a revoluționat tricoul polo. La fel ca jocul de polo, nici tenisul avea haine nu tocmai practice. Tricourile cu guler și mâneci lungi nu aveau funcționalitatea necesară, așa că Lacoste a creeat o alternativă potrivită nevoilor sale: un tricou cu mâneci scurte, dintr-un material ușor, bumbacul, pentru a permite pielii să respire. Și-a purtat „invenția” pentru prima dată în 1926, la o competiție pe care a și câștigat-o. Ulterior, a aplicat pe tricou o siglă cu un crocodil, deoarece presa a început să îl numească „aligatorul”.

Se spune că acest tricou polo a fost prima piesă de îmbrăcăminte, în special pentru sport, care a a avut un brand atât de vizibil.

Tricourile polo din ziua de azi se găsesc sub diverse forme, sub guler apar fie nasturi, fie fermoar. Unele modele au buzunar în zona pieptului. Ca și materiale acestea sunt fabricate fie din bumbac fie din fibre sintetice.

Fiind situat la limita dintre casual și formal, în principal datorită gulerului, tricoul polo e un articol versatil ce nu trebuie să lipsească din garderoba dumneavoastră.

Ce alte detalii mai știi despre istoria tricoului polo ?

Sursa foto: aici și aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *