Camasa De Calitate

Cum recunoști o cămașă de calitate?

În vreme ce unele articole vestimentare au dispărut odată cu trecerea timpului și evoluția industriei modei, sunt câteva piese esențiale din garderoba masculină care au trecut testul timpului. Una dintre aceste piese este cămașa. O cămașă croită cu atenție și din materiale naturale poate rezista mult timp printre hainele tale.

Sunt câteva detalii la care trebuie să fii atent în momentul în care îți cauți o cămașă nouă:

1.Materialul

Acesta este poate cel mai important aspect pe care trebuie sa îl iei în considerare. Mergi pe fibre naturale, și alege-le în funcție de anotimpul în care vrei sa porți cămașa ( ex:  in,bumbac – vara , lână,bumbac – iarna )

2.Potrivirea modelului materialului la o cămașă de calitate

O cămașă e făcută din mai multe piese de material. Atunci când acestea au un model, ca de exemplu dungi sau carouri, piesele trebuie sa fie potrivite perfect. Asta demonstrează atenția și iscusința producătorului. De exemplu, dungile sau carourile trebuie sa se îmbine exact acolo unde umărul întâlnește mâneca

Cum Recunoști O Cămașă De Calitate

Sursa foto

Gulerul cămășii trebuie sa arate impecabil, atât din punct de vedere al nuanței, cât și al fermității. Astfel, se recomandă să porți așa-numitele „balene”, accesoriile care dau rigiditate gulerului și îți conturează fața perfect ( în engleză collar stays). O cămașă de calitate trebuie să permită schimbarea balenelor, deoarece, dacă acestea sunt cusute, după câteva spălări și apretări, balenele se deformează, iar cămașa nu va mai arata niciodată impecabil în scurt timp.

Materialele clasice pentru balenele sunt alama, argintul, sau aurul de 14 carate. Desigur, acestea sunt mai bune decât variantele din plastic și, de obicei, nu contează dacă uiți să le îndepărtezi înainte de a spăla cămașa. Trebuie să știi însă ca balenele nu se folosesc la toate tipurile de gulere de cămașa, cum este de exemplu gulerul button-down sau gulerul soft. Acestea sunt unul dintre atributele esențiale ale unei cămăși de calitate.

Cum Recunoști O Cămașă De Calitate

Sursa foto

3.Nasturi la o cămașă de calitate

Calitatea cămășii depinde de asemenea și de nasturii săi.  Nasturii tradiționali din sidef (în engleză mother-of-pearl) sunt caracteristica obligatorie a unei cămăși bune. Pentru cămășile casual sunt acceptați și nasturi de lemn, în schimb nasturii de plastic nu sunt caracteristici cămășilor de calitate.

Mauros-Shirt-009-755994

Sursa foto

4.Cusăturile

Slowly-Sew-Over-The-Fabric-Folds

O cămașă de calitate ar trebui să aibă cel puțin 8 cusături pe centimetru. Cu cât sunt mai multe cusături, cu atât mai flexibil și mai puternic e materialul, oferind un aspect plăcut produsului finit, și dovedind totodată atenția la detalii și priceperea producătorului.

Sursa foto

  Sursa foto :aici

Related Posts

4 thoughts on “Cum recunoști o cămașă de calitate

  1. Alex spune:

    Corect! Eu am gasit Haupt si Olymp non-iron pe variantele body, slim, modern si comfort! Foarte faine!

  2. Ce inseamna cusaturi pe centimetru ca eu nu inteleg.

  3. Florian Suba spune:

    Uita-te putin mai sus la poza cu nasturii de calitate. Vezi sub nasture cusaturile albe? Cu cat sunt mai multe pe centimetru cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *