Cum să porți dungile orizontale

Câți dintre voi purtați haine cu dungile orizontale? Presupun că ai în garderoba ta cel puțin o bluză, un hanorac sau un pulover în dungi orizontale. Una dintre întrebările frecvente pe care le primesc pe mail este despre cum să îți asortezi hainele în dungi. Se știe că dungile orizontale te fac masiv din punct de vedere vizual și sunt cel mai potrivite pentru bărbații atletici și pentru cei slabi. În acest material îți voi arăta câteva exemple concrete despre cum să porți dungile orizontale.

 1) Cămașa cu dungile orizontale la ținuta casual

Dacă vrei să porți o cămașă în dungi orizontale, îți recomand ca peste ea să porți un articol uni pentru început. Prin intermediul unui alt articol în dungi vei încărca ținuta prea tare dacă suprapui dungile orizontale între ele. După ce prinzi mai mult curaj și dorești să experimentezi, poți încerca să porți un alt element cu dungi orizontale peste. Să nu îți fie frică să porți o bluză casual cu fermoar pentru a da o notă de lejeritate ținutei tale.

Precum se poate observa în ținuta de mai jos, la cămașa în dungi am ales o cravată tot în dungi, dar la o scară mai mare pentru a face o asortare plăcută ochiului. Pantalonii khaki vin în contrast cu partea superioară a ținutei, iar loaferșii sunt aleși în ton cu restul ținutei.

Bluza sport o poți purta ca și o jachetă din piele. Mi-a plăcut că are fermoar, deoarece îmi permite să arăt cât mai mult din cravată.

1

Pantalonii, cămașa în dungi și bluza sport Tommy Hilfiger, Cravată The Urban Ties, brățări Sogni.

 2) Cămașa cu dungi orizonatale la ținuța business-casual de vară

Aceeași cămașă în dungi, dar într-o altă combinație. Am pus peste un sacou necăptușit care are un aspect ușor șifonat. Pentru contrast, dar și pentru o pată de culoare, am ales cravata florală portocalie, dar și batista de buzunar. Imprimeul de pe cravată este suficient de mare pentru a evita concurența cu dungile cămășii. Ținuta de vară am completat-o cu ajutorul pălăriei panama.

tinuta2

Pantalonii, cămașa în dungi și sacoul necăptușit Tommy Hilfiger, Cravată și batistă de buzunar The Urban Ties, brățări și lanț Sogni, pălărie Panama Hatson, pantofi O`Quirey Promenada, nivel -1

3) Cămașa în dungile orizontale combinată cu hanoracul în dungi

Aceasta este combinația riscantă pe care am menționat-o mai sus. Dacă te uiți atent la ambele piese vestimentare, acestea au dungi orizonatele, dar sunt la scări diferite, adică distanța dintre dungi este mai mare pe hanorac. Am lăsat nodul de cravată mai lejer și am rulat mânecile și manșetele pentru a accenta imaginea casual a ținutei.

tinuta3

Pantaloni, cămașă în dungi și hanorac Tommy Hilfiger, Cravată The Urban Ties, brățări și lanț Sogni.

4) Bluza cu dungile orizontale

Cel mai bun mod de a scoate această bluză în evidență este să o porți cu o cămașă în contrast. Pentru această combinație am ales un model în carouri. Dungile și carourile se împacă foarte bine. Evident, această bluză este doar pentru situațiile casual.

Tinuta4

Pantaloni, cămașă și bluză în dungi Tommy Hilfiger, brățări și lanț Sogni.

5) Cămașa în dungi și nuanțe de albastru

Am asortat o cravată cu imprimeu geometric circular pentru a demonstra versatilitatea cămășii cu dungi.

Camasa dungi orizontale

Pantaloni, cămașă în dungi Tommy Hilfiger, Cravată  The Urban Ties, brățări și lanț Sogni, pălărie Panama Hatson, pantofi O`Quirey Promenada, nivel -1

Piesele din colecția Tommy Hilfiger Men Sportswear SS15 se găsesc în magazinele din România, aflate în București (Băneasa Shopping City, Promenada Mall, Afi Palace Cotroceni, Bucuresti Mall, Plaza România), în Cluj-Napoca (Iulius Mall), în Timișoara (Iulius Mall) și în Iași (Palas Mall).

Fotografii realizate de The Storyalist

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *