Duffle Bag

Știi acea geantă de formă cilindrică pe care o folosesc sportivii când merg la sală? Seamănă izbitor de tare cu geanta pe care o porți când ai o escapadă într-un weekend la munte. Sau i se mai spune și geanta de 48 ore, datorită lejerității de purtare și de depozitare cu haine pentru 2 zile.

Prima geantă din istorie care se apropie de modelul duffle este din secolul al XVII-lea. „Prototipul” a fost realizat de marinarii portughezi sau spanioli din bucăți de materiale impermeabile folosite la cârpirea pânzelor de pe corăbii. Acest material special era produs în orașul Duffel din Belgia și astfel s-a născut geanta duffle. Dintr-o eroare de exprimare geanta duffel s-a transformat în duffle. Pe internet vei găsi această geantă sub ambele denumiri.

Duffle bag sau geanta de 48 de ore

Gențile Duffle au prins popularitate în al doilea război mondial datorită soldaților armatei americane care erau dotați cu acest accesoriu.

Vei găsi această geantă realizată din materiale precum: pânză, poliester, imitație de piele, bumbac și piele. Recomandarea mea este să mergi pe calitate și să alegi doar pielea. Dacă ești nehotărât în privința culorii, ia în calcul garderoba ta și alege o nuanță care să se potrivească. Cele mai populare alegeri sunt negru sau maro. Preferata mea este cea maro deoarece este o nuanță versatilă.

Avantajul genților duffle este că nu sunt la fel de rigide ca și cele de voiaj și asta le face să fie mai încăpătoare și să se muleze pe aproape orice spațiu de depozitare, cum ar fi sub scaunul din avion sau din autobuz. Pe lângă buna reputație de a fi foarte încăpătoare, dacă înveți cum să îți împachetezi corespunzător lucrurile, geanta ta va fi și mai spațioasă.

Datorită fermoarului lung de pe partea superioră, vei avea acces ușor la conținut. Și pentru mărirea confortului în timpul deplasării, vei găsi în comerț rolling duffle.

Geanta duffle este foarte ușor de purtat pentru că ai trei variante:

1) o porți în mână și o prinzi de mânere

2) o porți pe umăr cu ajutorul baretei

3) o porți ca un rucsac cu ajutorul mânerelor

Pe lângă cele menționate mai sus, geanta duffle o văd asortată la ținută într-o zi de vineri la birou, semn că vei pleca într-o relaxare direct la terminarea programului.

Ținuta de mai jos face parte din colecția Tommy Hilfiger Men Sportswear SS15. HECTOR DUFFLE BAG / SUMMER COGNAC.

Duffle Bag
Tinuta din colectia Tommy Hilfiger Men Sportswear SS15. HECTOR DUFFLE BAG / SUMMER COGNAC

În prezent, geanta duffle reprezintă și o declarație de stil, alături de utilitatea ei.

Piese din colectia Tommy Hilfiger Men Sportswear SS15 se gasesc in magazinele din Romania, aflate in Bucuresti (Baneasa Shopping City, Promenada Mall, Afi Palace Cotroceni, Bucuresti Mall, Plaza Romania), in Cluj-Napoca (Iulius Mall), in Timisoara (Iulius Mall) si in Iasi (Palas Mall).

Related Posts

3 thoughts on “Duffle bag sau geanta de 48 de ore

 1. frantz spune:

  Asta e copiata de la Cezar Ionascu. El a facut recent un articol despre poșete barbatesti, genti de darlai.

  1. Laci spune:

   Asta e tot textul de pe blog-ul lui Cezar referitor la Duffle bag:

   „Pentru cele trei categorii ce se regasesc in randurile de mai sus, dar si pentru noi toti, scurta calatorie “la mama” sau “acasa” de sarbatori presupune un duffle bag (48 hours bag) – nu este altceva decat ceea ce-i spune numele – o geanta pentru calatorii scurte, de peste week-end.”

   Ti se pare ca e asamanator cu articolul pe care l-am scris de 400 de cuvinte?

 2. Un barbat spune:

  Seamana mai degraba cu o geanta de femei supradimensionata decat cu gentile de sportivi la care faceti referire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *