Tipuri de căptușeli la sacou

Sunt de principiul că fiecare sezon vine cu un anumit tip de sacou. Fie avem sacouri subțiri sau groase, fie colorate sau în nuanțe terne. Pe lângă aceste detalii avem și diverse tipuri de căptușeli la sacou. Unele mai vesele și mai pline de viață, altele mai conservatoare.

Tipuri de căptușeli la sacou

În funcție de cantitatea de căptușeală utilizată vei găsi trei tipuri de sacouri:

1) Sacoul căptușit

Este cea mai clasică alegere pe care o vei găsi în magazine. Alege acest tip de sacou doar atunci când poți opta pentru o căptușeală plină cu personalitate, precum este sacoul de mai jos, de la Louis Purple.

DSC_0571
Tipuri de căptușeli la sacou

Căptușeala are rolul să mențină forma sacoului și să te scape de aspectul de „șifonat”. Din păcate, anumiți croitori vor face economie la căptușeală și sacoul vine cu un aspect ușor șifonat. Nu cred că ți-ai dori acest lucru.

2) Sacoul semicăptușit

sacou semicaptusit
sacou semicaptusit

Reprezintă linia de mijloc dintre sacoul căptușit și cel necăptușit. Acest tip de căptușeală îi permite sacoului să respire și vine și cu o pată de culoare.

Sacoul semicăptușit reprezintă varianta de compromis atunci când îți dorești un sacou lejer pentru temperaturi ridicate, dar și plin de personalitate atunci când îți deschei nasturii acestuia.

3) Sacoul fără căptușeală

Prin faptul că se renunță la căptușeală, întăritură și perinițe, acest sacou “se transformă” într-o piesă foarte lejeră. Deși pare un element pentru vară, în comerț vei găsi multe sacouri necăptușite potrivite iernii. Acest lucru nu trebuie să te deruteze. Până la urmă, vei ajunge să te îmbraci corect în funcție de preferințele pe care le ai.

Majoritatea modelelor destinate verii sunt făcute din materiale ușoare și răcoroase, pentru a face față temperaturilor ridicate. Un astfel de sacou trebuie să transmită că ești în armonie cu vara. Inul are un aspect șifonat și este un material reprezentativ pentru vară. Același lucru trebuie să îl transmită și sacoul necăptușit.

Majoritatea sacourilor necăptușite vor fi casual. Chiar dacă acest tip de sacou pare foarte lejer NU te încurajez să porți sacoul direct pe piele.

Sacoul necăptușit nu este la fel de rigid ca și unul formal. Acesta se va așeza pe linia naturală a umerilor. La acest sacou manufactura durează mai mult pentru că se acordă o atenție mai mare finisajelor, deoarece sacoul trebuie să îți vină bine și cusăturile sunt expuse.

Partea bună este că poți fi mai neglijent cu acest tip de sacou pentru că nu necesită să stea de fiecare dată pe umeraș pentru a nu strica linia umerilor. Unele modele le poți pune foarte ușor într-o geantă fără a le strica structura.

Ce tip de căptușeli preferi la sacou?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *