Puțin respect față de propria persoană

Cum facem diferența dintre o tentație și o iluzie? Ar trebuisă ne simțim slabi pentru că instinctul ne împinge spre a face lucruri fără nici o logică? Discutabil. „Singura modalitate de a scăpa de tentație e să-i cedezi.” Oscar Wilde. Poate că societatea e axată pe valori obictive care nu includ păreri sau opinii personale. Nu avem dreptul de a alege pentru că uneori trebuie să ne baricadăm în spatele unor tipare impuse de anumite modele pe care ni le-am ales.

Respect față de propria persoană

Și totuși… puțin respect față de propria persoană. Un bărbat civilizat trebuie să-și asume cu ce gânduri adoarme… și cu ce gânduri se trezește. El este bărbatul care a greșit de câteva ori. Dar tot el este acela care a ajuns acolo unde este. Per total, suma gândurilor și impulsurilor tale te-au adus „acolo”. Dacă ești mulțumit de punctul în care ai ajuns, cu atât mai bine. Înseamnă că te poți baza pe instinct mai mult decât alții. Amintește-ți ultima ta greșeală. Poate e făcută ieri, azi sau câteva minute în urmă.

Poate fi considerată „greșeală” în contextul de acum. Dar peste ceva timp, realizezi că ceea ce numești acum „greșeală” e cea mai bună decizie pe care ai luat-o. Nu e totul să fii perfect. Mai important de atât e să te privești seara în oglindă fără să regreți că nu ai făcut ceva anume. Totul se întâmplă cu un scop și nu trebuie să fii tocmai tu persoana care-ți pune piedică. Lasă-i pe alții să facă asta pentru tine.

Vrei să faci ceva anume, dar depinzi de reacțiile pe care le vei stârni. Posibil. Numai că reacțiile pozitive sau negative sunt de moment. Cu toții au o imagine despre tine, o imagine de ansamblu prin prisma căreia te judecă. Astfel poți face ceva admirabil oricum. Apoi toată lumea o să uite momentul.

Un bărbat trebuie să-și asume ceea ce vrea, iar când ia o decizie, să meargă până la capăt, chiar dacă e greșită. Pentru că asta înseamnă să faci pași în față. Pentru că tentațiile nu pot fi reprimate la nesfârșit. Vrei să spui ceva, spune. Vrei să faci ceva, fă-o. Vrei să aflii ceva, află, indiferent de „costuri”. Vei avea timp mai târziu să faci calculele. Momentan, ești condamnat să mergi până la capăt. Deci, nu e cea mai bună idee să te oprești… sau să fii oprit.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *