Sacoul Necăptușit

Sacoul necăptușit ne oferă lejeritate în mișcare și confort termic în sezonul călduros. Dacă te-ai uitat fotografiile de pe internet, cu siguranță ai observat că majoritatea bărbaților poartă costum. Cu siguranță unii au optat pentru o lână foarte subțire, bumbac, bumbac seersucker sau in. O parte din ei au ales sacouri semicăptușite, iar alți au ales modele fără căptușeală.

Îmi aduc aminte de primul meu sacou care întâmplător era necăptușit. Sacoul era din catifea olive și cu siguranță nu era destinat verii din cauza materialului gros. Era primul sacoul pe care l-am purtat și nu avea acele perinițe la umeri. Inevitabil, am mai purtat înaintea sacoului necăptușit două costume unul la absolvirea liceului, iar altul la terminarea facultății bineînțeles cu perinițe exagerat de mari. Cred că au fost cele mai ieftine costume, dar și cele  mai proaste decizii pe care le-am luat.

În continuare vreau  să înțelegi mai bine diferențele dintre un sacou căptușit și unul necăptușit.

Sacoul căptușit

La sacoul căptușit toate elementele par la locul lor. Căptușeala are rolul să îi mențină forma și să te scape de aspectul de șifonat. Din păcate, la un costum la comandă dacă se face economie la căptușeală, acesta vine cu un aspect ușor șifonat. Cred că nu ți-ai dori acest lucru. În plus, acesta vine la umeri cu perinițe și buzunarele sunt în interiorul sacoului. Dacă găsești sacouri care au buzunarele aplicate acestea se pot încadra în categoria sport.

Un sacou căptușit este mai solid deoarece cusăturile sunt mai bine realizate pentru a oferi un aspect formal.

Sacoul necăptușit

Prin faptul că se renunță la căptușeală, întăritură și perinițe, acest sacou „se transformă” într-o cămașă. Astfel, sacoul necăptușit te aruncă automat în zona casual. NU te încurajez să porți sacoul direct pe piele. Pentru că în foarte puține cazuri se ține cont ca aceasta să aibe un aspect cât mai formal.  Majoritatea acestor modele sunt făcute din materiale ușoare și răcoroase pentru a face față temperaturilor ridicate. Un astfel de sacou trebuie să transmită că ești în armonie cu vara. Inul are un aspect șifonat și este un material reprezentativ pentru vară. Același lucru trebuie să îl transmită și sacoul necăptușit.

Sacoul necăptușit nu este la fel de rigid ca și unul formal și evident acesta nu are perinițe. Acesta se va așeza pe linia naturală a umerilor. La acest sacou manufactura durează mai mult pentru că se acordă o atenție mai mare finisajelor pentru ca sacoul să îți vină bine și fiindcă cusăturile sunt expuse.

Partea bună este că poți fi mai neglijent cu acest tip de sacou pentru că nu necesită să stea de fiecare dată pe umeraș pentru a nu strica linia umerilor. Unele modele le poți pune foarte ușor într-o geantă fără să îi strici structura.

Concluzie despre sacoul necăptușit

Sacou La Doua Randuri
sacou necaptusit la doua randuri

Vei găsi și sacouri semicăptușite, care probabil au aceleași caracteristici ca și cel necăptușit. Încearcă să nu le confunzi.

Dacă vrei să reziști vara cu stil, vei avea nevoie de un astfel de sacou. Cu siguranță vei găsi momentele potrivite unde să îl porți. În plus vei afișa de fiecare dată un aer relaxant.

Sursa foto: aici, aici

Related Posts

7 thoughts on “Sacoul necăptușit

 1. John spune:

  Foarte fain costumul ala khaki :)

 2. Constantin Dumitrică spune:

  Tot timpul m-am intrebat cand vedeam diverse fotografii see you barbati la sacou, vara, cum reusesc sa reziste see you el. Nu aveau captuseala!
  Multumim de articol!

 3. Men's Style spune:

  Si cel mai important lucru este sa aiba un material de calitate!

 4. Mircea spune:

  Este fain si al doilea costum, la doua randuri care ar merge excelent cu bratarile (Navy rope) de la Trashness Store gasite intamplator pe sursele foto din subsolul articolului, link direct – https://store.trashness.com/category/bracelets

  P.S. Vad ca garanteaza livrarea comenzilor oriunde, un atuu: fara shipping, vorba lor pe site.. not kidding!

 5. Laci Nagy spune:

  Nu toti barbatii din fotografii au astfel de sacouri.

 6. Adrian+Ciorita spune:

  La sacoul asta si la orice sacou obligatoriu cu camasa cu maneca lunaga nu ? Cred ca tot te sufoci la 30-35 de grade vara chiar daca nu are captuseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *