Simplu E Elegant

Problema hainelor şi încălţămintei cu brand-ul la vedere este una persistentă şi cu care se confruntă orice bărbat care alege stilul şi croitoria în locul modei. La prima vedere simplu e mai elegant. Motivul pentru care atac adesea aceste logo-uri şi înscrisuri este acela că giganţii cunoscuţi care produc haine pentru piaţa globală au ajuns să deţină monopolul în domeniu; ca urmare a acestui fapt s-a creat iluzia că numai hainele lor sunt bune de purtat pentru că sunt ultima modă sau sunt de la un nume foarte cunoscut. Nimic mai fals!

Simplu e mai elegant

Vorbind de modă vreau să ai în vedere două aspecte:

1) Ei trebuie să acopere o piaţă extrem de mare (2-3 continente) ceea ce înseamnă că trebuie să producă în volum foarte mare, probabil în China deoarece îi plătesc foarte puţin pe salariaţi şi îi exploatează foarte mult, deci există riscul ca acele haine produse în volum mare să nu aibe o calitate bună la material şi croială.

2) Având în vedere că aceşti giganţi din lumea industriei textile trebuie să scoată cel puţin 2 colecţii noi pe an, câteodată se întâmplă şi la casele mari să rămână fără inspiraţie şi atunci trebuie să urâţească noile colecţii cu tot felul de artificii cosmetice care sunt fără stil şi ţin doar de un trend trecător de câteva luni, după care vei realiza că acele haine arată ridicol. În plus gândeşte-te că eşti om cu suflet şi personalitate, nu un panou publicitar mergător să porţi haine cu logo-uri uriaşe pe tine.

Acestea fiind spuse, partea bună este că pe stilmasculin.ro te se tratează stilul nu moda şi se învaţă bărbaţii cum să evite hainele lipsite de stil cu caracter trecător.

Lenjeria intimă – evită pe cât posibil modelele cu acea bandă lată şi inconfortabilă cu inscripţia producătorului. Este total lipsită de stil şi e de prost gust. Ştiu că este greu dar încearcă să cauţi lenjerie intimă simplă cu compoziţie mică de material sintetic, eventual 3-5 % lycra sau elastan şi fără acea bandă lată pe care este înscrisă firma producătoare.

Cămaşa – evită cămăşile încărcate cu scrisuri, embleme, buzunare multe cu fermoar, sunt pur şi simplu urâte. Alege în schimb cămăşi simple, din bumbac sau in de calitate, cu guler cu balene detaşabile şi suficient de lungi încât să nu iese din pantaloni.

Blugii – evită blugii decoloraţi şi rupţi sau cu multe buzunare, fermoare, embleme. În schimb alege o pereche simplă de nuanţă închisă.

Accesoriile – la această categorie aş menţiona să te fereşti de curelele late cu cataramă mare şi de ceasurile brand-uite.  Alege în schimb modele clasice, simple şi elengante de curea sau ceas.

Încălţămintea – evită încălţările fistichii din materiale lucioase cu tot felul de scrisuri şi embleme care le fac extreme de urâte, mai ales modelele cu bot ascuţit sau pătrat. În schimb alege un model clasic din piele de calitate, cu bot rotunjit.

Dacă vrei să economisești bani la cumpărături îți recomand acest ghid pentru bărbați.

Deci simplu e mai elegant?

sursa foto: aici

Related Posts

7 thoughts on “Simplu e mai elegant (Guest Post)

 1. Robert Maxim spune:

  Desi personal sunt de acord see you o buna parte din punctele mentionate mai sus, ma tem ca argumentele de genul "nu face asta pentru ca este urat, foarte urat, extrem de urat sau absurd de urat" nu se incadreaza in clasa de sfaturi pe care si le poate insusi un cititor. Nu s-a transmis nici o invatatura si nu s-a imbunatatit nici un atribut!

 2. Robert Maxim spune:

  Desi personal sunt de acord see you o buna parte din punctele mentionate mai sus, ma tem ca argumentele de genul „nu face asta pentru ca este urat, foarte urat, extrem de urat sau absurd de urat” nu se incadreaza in clasa de sfaturi pe care si le poate insusi un cititor. Nu s-a transmis nici o invatatura si nu s-a imbunatatit nici un atribut!

  1. Laci spune:

   Ai destule sfaturi pe care le poti considera utile. In plus, nu uita ca le-ai primit de la o persoana avizata.

  2. Alex spune:

   Salut Robert,
   Asa este, argumentele de genul „nu purta modelul asta de pantofi pentru ca sunt urati” nu sunt intotdeauna valide 100% dar…problema intervine cu oamenii carora nu le sta in fire sau nu si-au dezvoltat prin studiu capacitatea de a separa elementele cu stil de cele trecatoare (trend-uri). In aceasta situatie oricat le-as explica despre diferenta dintre materialele folosite la acele haine/la acei pantofi sau diferenta dintre un model clasic si unul care se va demoda dupa 1 an tot nu ma inteleg. Si atunci cand vad ca se incapataneaza sau nu au capacitatea sa faca singuri alegerile corecte trebuie sa le spun simplu: „poarta asta pentru ca e cu stil si nu se va demoda niciodata” si „nu purta asta pentru ca e urat”.

 3. nobody spune:

  Bravo d-le Laci felicitari pentru un nou articol bun. As avea o propunere pentru un viitor post: care e rostul buzunarului suplimentar la o haina masculina? la sacou spre exemplu pot fii 2 in partea dreapta; mentionez ca nici pe domideromania.ro nu am gasit informatie in legatura cu acest lucru. Daca se poate pentru un nou post as dori sa vad acest lucru.

 4. anonim spune:

  @nobody : se numeste ticket pocket si barbatii, pe vremuri, tineau acolo biletele de la spectacolul pe care il vizionau, biletele de transport(tren, autobuz etc.) sau restul(maruntis)

 5. Ciprian Dinu spune:

  Eleganta lui H.Bogart se atinge rar ,era elegant si cand fuma .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *