Momentul în care îți poți da seama dacă hainele tale au mărimea corectă

Noțiunea „mărimea corectă” a trezit de-a lungul timpului multe controverse. Ce e considerat scurt de unii, pentru alții e prea lung. Ce pentru o anumită persoană e „slim fit”, pentru alte persoane înseamnă „normal fit”. Adevărul e că fiecare are propriile preferințe referitor la felul în care hainele trebuie să stea pe corp. Gusturile nu pot fi contestate, însă în același timp fiecare țintește către o ținută cât mai estetică, ceea ne duce din nou la câteva reguli care ar trebui respectate.

Cum îți poți da seama dacă hainele tale au mărimea corectă

Cei mai debusolați sunt de obicei începătorii în stil. Cu toții am trecut prin perioada în care nu înțelegeam exact anumite noțiuni, lucru care de multe ori ne făcea să ne simțim și incomozi. Nu știam dacă pantalonii au sau nu lungimea corectă, dacă sunt sau nu prea largi. Am observat că o cămașă cambrată ne vine mult mai bine dar poate din obișnuința cu cele mai largi, cele slim fit ni s-a părut prea strâmte. Alții au căzut în cealaltă extremă, strâmtându-le prea tare. Lungimea mânecii sacoului a fost din nou o mare bătaie de cap pentru toți. Asta pentru că aspectul estetic depinde și de lungimea mânecii cămășii, care și ea la rândul ei poate fi mult prea scurtă sau prea lungă.

Cum ne putem da seama că mărimea hainelor noastre este cea potrivită?

Trucul pe care urmează să ți-l dezvălui nu e chiar pentru toți, dar poate fi încercat de toată lumea. Mai exact, e pentru șoferi.

Da, ai ghicit! Momentul în care ești la volan este perfect pentru a-ți da seama dacă ai ales mărimea corectă. Mai exact, vei putea foarte ușor să conștientizezi dacă hainele tale sunt prea strâmte/scurte. Vei fi foarte incomod cu o pereche prea strâmtă de pantaloni, cămașa prea strâmtă nu va sta introdusă în pantaloni și mâneca prea scurtă a sacoului va ajunge la mijlocul antebrațului în momentul în care pui mâna pe volan, lăsând în același timp prea mult din cămașa la vedere.

Cu alte cuvinte, în momentul în care te miști sau stai așezat vezi mai bine dacă hainele sunt pe măsura ta. Teoretic, ți-ai putea da seama de acest lucru făcând niște mișcări simple când probezi hainele. Greșeala tuturor este că analizează o haină după cum stă îmbrăcată în poziție dreaptă.

Așadar, ție ți s-a întâmplat să te urci la volan și să ți se tragă pra mult mâneca de la sacou sau să simți că ți-e prea strâmtă cămașa?

sursa foto: aici

Related Posts

5 thoughts on “Cum îți poți da seama dacă hainele tale au mărimea corectă

  1. Tudor Costinas spune:

   Da, și acela e un ghid destul de bun. După cum spuneam în articol, lumea nu prea respectă acești pași și merge doar pe aspectul vizual al haine în poziție normală.

 1. rares spune:

  mi-am cumparat recent un costum si as vrea sa scurtez pantalonii si manecile sacoului si sa stramtez sacoul (sa vina mai slim-fit un pic).
  stiti croitori in Cluj care se descurca bine la asa ceva si au preturi rezonabile?
  multumesc

  1. Tudor Costinas spune:

   Salut. Da, pe strada Napoca nr. 4, în gang.

   1. rares spune:

    nu am gasit nimic pe net despre vreo croitorie la nr.4 ci doar la nr.2 ( https://www.cluj.info/adrese/servicii-diverse/croitorie/12/139/) , L&H Confectii. despre asta e vorba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *