cămașa pe afară

Ne dorim să fim bine îmbrăcați, dar și cât mai lejeri purtând, de exemplu, cămașa pe afară. Lejeritatea se poate traduce prin confortul adus de haine. Adică pot fi din fibre naturale, mai largi, elastice sau funcționale. Sunt foarte multe motive deoarece fiecare vede confortul în propriul său fel. Pe lângă asta sunt persoane care confundă casual cu lejer și viceversa.  Poți fi casual sau lejer purtând costum sau alte ținute.  E foarte important modul în care o faci. Și în acest material mă voi referi la felul în care porți cămașa deoarece de multe ori strică o ținută.

De ce să porți sau nu cămașa pe afară?

S-au promovat multe ținute casual pe internet și majoritatea au cămașa scoasă pe afară indiferent dacă poartă sau nu costum. Partea proastă e că aceste ținute sau trenduri sunt copiate fără a fi înțelese și rezultatul este dezastruos.

Am să prezint cea mai urâtă imagine de ansamblu. Bărbatul care poartă costum și cămașa scoasă din pantaloni. E foarte aproape ca imaginea de mai sus. Deși această fotografie s-a făcut pentru promovarea unei colecții de haine.

Când observ bărbați îmbrăcați așa îmi lasă impresia că poartă pentru prima dată costum și indiferent de ce ar avea pe ei cămașa e purtată pe afară. Înțeleg ținutele casual, dar nu pot trece peste această imagime. Costumul trebuie să transmită despre tine rafinament și eleganță. În același timp tot ce porți trebuie să fie din același film. Excepție face cazul când vrei să porți costumul într-o ținută casual. Indiferent de ce idei ai în cap dacă porți costum și cămașa scoasă din pantaloni nu vei transmite eleganță. Vei atrage atenția într-un sens negativ prin nepăsare, indiferență de propria persoană și prost gust.

Pe scurt, dacă porți sacou/costum/cravată cămașa rămâne introdusă în pantaloni nu pe afară.

Sunt bărbați care poartă cămașa pe dinafară pentru a masca burta. Din păcate nu maschează mare lucru este doar o iluzie. Alții au purtat întotdeauna așa. Și-au urmat propriul instinct plus miile de fotografii de pe internet le-a întărit convingerea.

În comerț vei găsi cămăși mai scurte care favorizează purtatul lor pe dinafară. Probabil acei producători au economisit niște bani pentru o cantitate mai mică de material folosită.

În unele cazuri cămașa scoasă din pantaloni versus purtatul ei normal face diferența dintre un copil și bărbat. Dacă ai ținute la care porți cămașa normal sau scoasă din pantaloni atunci trebuie să fi atent la materialul din care a fost realizată și pentru ce scop. Adică e o cămașă formală sau una casual?

Trebuie să-i acorzi atenție și croielii. Dacă cămașa îți este prea mare probabil ți se pare ciudat să o porți în pantaloni. Aproape la fel de tare va deranja din punct de vedere vizual și dacă cămașa e mare și e scoasă pe afară.

Merită să porți cămașa pe afară? Cum porți cămașa?

sursa foto

Related Posts

2 thoughts on “De ce porți cămașa pe afară?

 1. cristian spune:

  Se poarta camasa pe afara datorita faptului ca nu prea sta bagata in pantaloni sau doar in anumite conditii. Eu cred ca aici este marea problema si in plus romanii, in general, in toate domeniile, zic „lasa ca merge si asa”
  In ziua de astazi marea problema si marele trend sunt blugii rupti, aproape ca nu mai poti gasi unii normali

  1. Laci spune:

   Nu m-am referit la „accidente” de genul referitor la camasa. Cred ca ne iasa tuturor camasa pe afara, dar asta nu inseamna ca o si lasam asa.

   Jeansi se pot gasi, trebuie doar cautati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *