Ce Ar Trebui Să Știi Despre Ținuta Casual

Un bărbat se îmbracă pentru mai multe ocazii în această viață nu poartă doar ținuta casual. Avem cele mai importante evenimente: ca mire, naș sau invitat la o nuntă, întâlnirile formale, casual sau momentele libere. Stilul casual este interpretat diferit de fiecare bărbat în parte. În funcție de personalitate, stilul vestimentar, dar și de cum se îmbracă în majoritatea timpului, acesta urmează o schiță. Cei care se îmbracă de regulă în costum o fac din plăcere sau din nevoie. Pentru o parte dintre aceștia, casual înseamnă purtarea  unui sacou și pantalon de la două costume diferite sau adăugarea unui pulover pe timp de toamnă-iarnă. Pentru alții înseamnă a renunța la șosetele lungi, cravată sau sacou. Mai avem categoria care preferă doar chinos, jeanși sau pantaloni sport. Și pe ultimul loc îi avem pe cei care se îmbracă sport. Evident că mai sunt legături între aceste stiluri vestimentare, dar ți le-am prezentat în mare, să-ți poți face o idee.

Ce ar trebui să știi despre ținuta casual

Într-un articol anterior am menționat ținuta formală pe care am ales-o. În acest “episod” am optat pentru ținuta casual de la Boggi Milano. De regulă îmi place să-mi aleg singur ținutele, dar de această dată am fost inspirat de ținuta de pe manechinul din magazin. Mi-a plăcut foarte mult cromatica și am să-ți spun și de ce.

În acest sezon de vară e bine să purtăm nuanțe deschise, mai ales dacă discutăm de ținute casual. Am să încep cu pantalonii. I-am ales pe alb pentru că această non culoare merge cu majoritatea nuanțelor din garderobă. Pantalonii albi îți oferă acel aer casual, dar și aduc un aer estival în ținută. În plus, îți recomand să porți pantaloni rulați, dar și șosete “invizibile”. Vei transmite relaxare, dar și faptul că ai creat această ținută fără niciun efort. Până la urmă despre asta este vorba când purtăm orice ținută, să fim relaxați și să zâmbim mult.

Profitând de acest sezon am ales o cămașă roșie florală. Acest imprimeu este recomandat să fie purtat doar în sezon estival. Motivul floral nu se asociază anotimpului rece. Pentru a completa ținuta am ales sacoul roz.  În funcție de cum cade lumina, poate fi unul roșu sau chiar mov.

Sacoul îl putem considera casual din mai multe aspecte:

  1. Culoarea. Am notat în “episodul” anterior ce înseamnă culoarea atunci când ne referim la ținute formale sau casual. Cu cât e mai colorată o ținută/piesă vestimentară, cu atât este considerată mai casual.

  2. Sacoul necăptușit. Acest lucru înseamnă ceva diferit față de sacoul tradițional cu căptușeală. În plus, sacoul este nestructurat, dar oferă acel aer casual și vine bine pe umeri.

  3. Buzunarele aplicate accentuează aspectul de casual.

  4. Nasturii albi. De regulă când vezi alb, cu excepția cămășii, batistei de buzunar sau anumitor imprimeuri de pe cravată, această nuanță este casual. Nasturii în această situație se asortează cu pantalonii.

Cravata tricotată vine cu acel efect de “wow”. Majoritatea nu ar purta o cravată la o asemenea ținută, dar nu este greșit nici așa. Ținuta o porți în așa fel încât să te simți bine. În plus, în general, dacă un bărbat ar trebui să aleagă dintre o cravată normală și una tricotată, el alege prima variantă aproape în orice situație.

Casual Boggi Milano

Încălțămintea am ales-o pe verde deoarece mi-am dorit un contrast cromatic cu întreaga ținută. Roșu, roz, mov fac un efect bun alături de verde. Cei care vor o ținută casual, dar un plus de formalitate, pot purta loaferși. Ambele variante sunt ok. 

Pentru a crea mai multe ținute casual, vei găsi o gamă variată de sacouri sport aici sau în magazinul Boggi Milano, situat în Băneasa Shopping City din București. 

Cum ai alege ținuta casual perfectă?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *