Londra - casa gentlemenilor

După cum spuneam într-un articol trecut în care vorbeam despre dezvoltarea stilului personal, călătoriile au un rol important în această direcție.

Toată lumea știe că stilul masculin britanic alături de cel Italian sunt pilonii acestei branșe.

Londra – casa gentlemenilor

Dacă stilul masculin Italian poate fi descris ca inventic și mai ,,colorat” *sprezzatura*, în cealaltă extremă se află britanicii descriși prin rigoare, linii bine definite și un fit mai conservator.

Acum două săptămâni am vizitat Londra casa gentlemenilor pentru o săpămână și vreau să împărtășesc câteva din lucrurile pe care le-am învățat acolo.

Importanța pieselor clasice

Britanicii sunt cunoscuți pentru rigurozitatea lor și influențe nobilă. Mergând pe stradă îți dai seama că londonezii preferă piesele clasice cu care nici tu nu poți da greș vreodată.  Bărbații merg la job îmbrăcați în costume bine croite, cămăși albe sau bleu , o cravată de mătase completându-le ținuta. Seara vor alege de multe ori o pereche de chinos , o pereche de pantofi brogue și o geacă de piele sau un palton casual. Simplitatea este cuvântul descriptiv și crede-mă că simplitatea chiar are sens într-un oraș atât de aglomerat și agitat. Ai nevoie ca tot timpul să te bazezi pe outfitul tău și acesta să nu arate numai bine ci să fie și practic.

,,Mai puțin jeans, mai multă lână”

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am remarcat este faptul că jeanșii sunt purtați numai de adolescenți în Londra. Un om bine pus la punct, va fi întotdeauna surprins în niște pantaloni de lână, sau chinos. Jeans-ul este din nou în trend în 2015, însă un pantalon croit pe măsura ta, va da un plus de eleganță ținutei tale și nu vei fi confundat cu un adolescent care a uitat să trecă în tabăra bărbaților bine îmbrăcați.

Calitate înainte de toate

Deși polyester-ul este bumbacul săracului, vă recomand din toată inima să îl dați la o parte. Se știe nu numai că se deteriorează repede și este și urât, pe deasupra având un efect nefast asupra sănătății tale, nelăsând pielea să respire.

În Londra am văzut costume de o calitate extraordinară, Saville Row fiind punctul de referință. Cașmirul sau lâna merinos de asemenea era foarte întâlnită. Pantofii de calitate și un palton Burberry completau multe ținute, iar eșarfele de mătase naturală nu erau lăsate la o parte.

Un gentleman, este gentleman numai în față

Din câte ați putut vedea zilele astea, englezii ne atacă foarte dur. După ce și-au deschis porțile pentru noi, acum ne critică. De fapt am observat că deși un gentleman este caracterizat de o conduită impecabilă și cei șapte ani de acasă, pe la spate întotdeauna va da dovadă de lipsa acestor lucruri. Este o obișnuință ca să bârfești și să fii bârfit, așa că dacă stai de vorbă cu încă două persoane și tu vei pleca, automat ei vor începe să vorbească despre tine și să te critice în lipsa ta.

Concluzii

-Londra este un oraș care merită vizitat și poți învăța multe în materie de stil.

-În materie de lifestyle, este mult mai diferit decât orașele noastre, lumea gândind și acționând altfel pe această latură.

-Noi putem fi mult mai gentlemani decât ei, așa că vă invit să faceți asta!

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.