Îndrumător Pentru Modelarea Stilului Personal

Cu trecerea timpului, simt că pot stăpâni din ce în ce mai mult felul în care mă îmbrac. Am fost și eu unul dintre băieții care în adolescență ascultau sfaturile mamei în materie de îmbracăminte, de mult ori pricposindu-mă cu haine cu unul sau două numere mai mari pentru că trebuiau sa țină pentru când o să cresc. Am fost și eu băiatul care ieșea pe stradă numai în “trening și adidași”, asta până când am început să cresc.  Când am decis că trebuie să îmi schimb stilul nu aveam o direcție precisă cumpărând orice item care îmi lua ochii și care se găsea la un preț decent.

Îndrumător pentru modelarea stilului personal

Am avut parte de o perioadă de experimentare de vreo 2 ani, însă acum pot declara că mi-am definit propriul stil care este în plină expansiune.

În continuare aș vrea să împărtășesc cu voi câteva din lucrurile pe care le-am învățat și eu.

Alegerea potrivită

10170810_498654630246179_797724329_N
Îndrumător pentru modelarea stilului personal

După ani de cumpărături inutile mi-am dat seama că ceea ce puteam îmbrăca si asorta cel mai ușor erau acele piese de vestimentație simple și “timeless”. De ce? Pentru că lucrul acesta vine cu câteva avantaje. Unul dintre ele este acela că nu vei fi nevoit să îți schimbi toată garderoba la fiecare 6 luni după dictonul mondial, ci vei putea investi în accesorii care să fie în trend pe care să le combini cu itemurile clasice din garderoba ta.

Încă un avantaj este acela că poți investi mai mult în calitatea si versatilitatea pieselor clasice cum ar fi un sacou navy, o geacă de piele croită pe măsura ta sau chiar niște pantofi făcuți la comandă.
Astfel atunci când ești în grabă sau când nu ai inspirație vei ști că te poți baza pe o garderobă bine pusă la punct.

Împrietenește-te cu croitorul

65092_582538915191083_6970334465692554649_N
Îndrumător pentru modelarea stilului personal

Alegerea potrivită este numai jumătate din process. Puține haine vor veni perfect pe corpul tău imediat după ce le iei din raft, așa că un croitor va trebui să devină probabil unul din noii tăi prieteni. Un fit bun îți va oferi confort care la rândul lui îți va da încredere în purtarea hainelor. 

Eu având bazinul mai mare întotdeauna trebuie să îmi cumpăr pantaloni cu o talie mai mare care în partea de jos nu îmi veneaua tât de slim cum mi-aș fi dorit, așa că vizitele la croitor mi-au rezolvat această problemă fără ca să mai am dureri de cap în găsirea pantalonilor perfecți.

De asemenea, la croitor îți vei putea personaliza hainele, însă despre acest lucru vom vorbi la secțiunea următoare.

Fii creativ în modelarea stilului personal

Schimbarea nasturilor, a șireturilor, împăturirea într-un mod nou al batistei sau pur și simplu schimbarea modului de a face nodul la cravată sunt câteva lucruri pe care le poți face.

Aceste tușe subtile fac diferența dintre o ținută bună și una grozavă. De asemenea pentru cei care vor să nu cheltuiască prea mulți bani pe haine mai sofisticate, acest lucru poate fi o unealtă foarte bună de personalizare.

Învață “să furi meserie”

De când am decis să îmi schimb stilul vestimentar și până astăzi cred că am citit sute de articole si pagini despre modă, stil, întreținere personală și stil de viață; de asemenea am vizualizat multe lookbook-uri și prezentări de modă. Toate acestea au reprezentat un mod eficient de învățare și experimentare.

Totodată am încercat să mă asociez cu oameni care au aceeași dorință de a arăta bine și recunosc că nu de puține ori am “furat meserie” de la ei.Încă o metodă de a învăța este aceea de a călători, Italia și Anglia fiind cele mai recomandate destinații. În Italia poți învăța sprezzatura, iar în Anglia vei învăța că hainele croite bine și stilul classic te vor pune întotdeauna în evidență. Toate aceste lucruri m-au ajutat să îmi creez propria imagine despre stil pe care o transpun în ținutele mele.

Concluzie despre modelarea stilului personal

Ai nevoie de dorință, curaj și stăpânire de sine pentru a-ți crea propriul stil. Totodată acesta nu depinde numai de modul în care te îmbraci. Îmbrăcămintea este doar un ambalaj care poate spune multe lucruri despre tine, însă atunci când ceilalți vor dori să afle ce este în spatele ambalajului ar fi bine să fii pregătit cu o cultură vastă, un umor fin și o capacitate de relaționare dezvoltată.

Nu uita, stilul masculin nu este reflectat numai de vestimentație ci de persoana ta ca și întreg așa că nu trebuie să neglijezi și acest aspect.

Cum ții s-a părut acest îndrumător pentru modelarea stilului personal?

sursa foto: aici si aici

Related Posts

3 thoughts on “Îndrumător pentru modelarea stilului personal

  1. Ovidiu Brg spune:

    Apropo de croitor, stie cineva vreunul bun in Sibiu ?

  2. buna. Stie cineva un croitor bun in Iasi?

  3. Razvan Adriann spune:

    Bine zici Ovidiu. Daca cineva stie vreun croitor foarte bun in Sibiu sa ne spuna si noua.
    Foarte frumos articolul btw.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *