Ai Grijă De Imaginea Ta Online!

Suntem în secolul XXI, iar asta înseamnă că prezenţa online face parte din viaţa noastră de zi cu zi. Petrecem timp pe reţelele de socializare, ne informăm sau cumpărăm de pe internet. Ne oferim datele personale şi opiniile pe subiecte importante. Şi, la fel ca imaginea noastră profesională sau socială, şi imaginea noastră online trebuie tratată cu seriozitate şi îngrijită. Pentru că suntem bărbaţi cărora ne pasă de imaginea noastră, am să enumăr mai jos câteva lucruri de care ar fi bine să ţinem cont atunci când activăm pe internet.

Ai grijă de imaginea ta online!

1) Nu ştim cum va fi pe viitor, dar momentan, internetul pare a fi „veşnic”. Adică ceea ce postezi sau comentezi, rămâne înregistrat undeva. Chiar şi dacă ştergi acel conţinut, el mai este stocat pe servere. De aceea, fii foarte atent la ceea ce postezi.

2) Partenerii de afaceri, actuali şi viitori, angajatorii sau angajaţii tăi sunt şi ei pe internet. Asigură-te că ceea ce postezi astăzi nu te va afecta pe viitor din punct de vedere profesional.

3) Încearcă să nu porţi conversaţiile dificile pe internet, cel puţin nu în scris. Cel mai bine este să le porţi faţă în faţă. Dacă totuşi nu ai de ales, optează pentru skype sau un serviciu asemănător. Atunci când comunici în scris, nu ai la dispoziţie limbajul corpului, tonul vocii sau alte elemente de limbaj non-verbal. Astfel, rişti să fii interpretat greşit, iar discuţia să meargă în direcţia opusă.

4) Gândeşte-te mereu la prezenţa ta online ca la prezenţa ta publică, atunci când eşti în oraş, la un eveniment, la lucru, la facultate etc. De ce te-ai comporta diferit pe internet decât o faci în public? Practic, este acelaşi lucru. Când eşti pe internet, eşti în public. În plus, ce e pe internet, tinde să rămână acolo şi poate fi descoperit cu uşurinţă printr-o simplă căutare.

5) Nu posta poze ale altor oameni fără să le ceri acordul! Este de bun simţ să le ceri aprobarea, iar ei te vor respecta pentru că le-ai dat de ales.

Desigur, ar trebui să ţinem cont de multe alte aspecte atunci când activăm online, dar acestea sunt printre cele mai importante. Atunci când suntem atenţi la felul în care ne prezentăm online deţinem mai mult control asupra imaginii pe care ne-o creăm. Dacă înainte să ieşim din casă ne uităm în oglindă, de ce să nu ne oprim 10 secunde înainte să postăm ceva şi să ne întrebăm în ce fel ne va afecta asta imaginea noastră online?

Sursa foto

Related Posts

1 thoughts on “Ai grijă de imaginea ta online!

  1. bogdan spune:

    Cam scurt articolul. Fara pic de imaginatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *