Cum Se Păstrează Hainele De Iarnă?
Cum se păstrează hainele de iarnă?

Pare o întrebare ușoară despre cum se păstrează hainele de iarnă, dar adevărul e că procesul necesită timp și puțină atenție la detalii. Pentru că nu e de ajuns să le arunci în spatele dulapului și să pui în fața lor haine de primăvară-vară, trebuie să ai grijă ca iarna viitoare să le poți refolosi. Mai mult decât atât, se întâmplă deseori ca la despachetare să găsești hainele deformate, de la cuier/umeraș sau acestea au făcut cute, de la împăturire greșită, uneori defectele fiind imposibil de reparat. Asta se întâmplă de cele mai multe ori cu hainele grele, ca de exemplu paltoanele. Aceste probleme pot însă fi evitate prin câteva precauții simple.

Cum se păstrează hainele de iarnă

Cum Sa Te Imbraci Adecvat Iarna Pentru A Face Fata

În primul rând, este de preferat ca paltoanele să fie păstrate într-o parte separată a dulapului, unde să se bucure de suficient spațiu de depozitare, evitând înghesuirea. Asigură-te, înainte de depozitare, că dulapul nu emană un miros urât.

Înainte de a le depozita, asigură-te că nu au nici cea mai mică pată.

Dacă sunt murdare, trebuie duse la curățătorie sau petele mărunte se pot scoate și acasă, folosind soluții speciale în funcție de materialul din care e fabricată piesa vestimentară. Ai grijă, însă, dacă optezi pentru curățarea manuală, ca haina să fie perfect uscată înainte de a o depozita, și nu forța procesul de uscare. Paltoanele și sacourile de iarnă trebuie să stea pe umerașe mari și rezistente, ca de exemplu cele de lemn, pentru a evita deformarea prin păstrarea lor într-o poziție corectă. Nu uitați de pastilele/substanțele anti-molii, deoarece lâna și cașmirul sunt adesea atacate de acestea.

Jachetele de piele cu căptușeală îmblănită (un alt articol clasic pentru iarnă), trebuie depozitate în pungi de hârtie și închise cu ace de siguranță, pentru a proteja pielea și blana. Pe lângă substanțele anti-molii, pentru a impregna hainelor un miros plăcut, poți adăuga în garderobă pungi de lavandă, acestea având atât rol de a parfuma hainele, cât și de a întări protecția în fața insectelor.

În mod normal, hainele de iarnă le depozităm la începutul primăverii, și le scoatem la finalul toamnei. Indicat ar fi să le mai scoatem la aer în acest interval măcar încă de două ori, o dată la sfârșitul primăverii și iar la începutul toamnei.

Haine pentru garderoba de primăvară-vară vei găsi în oricare dintre magazinele Louis Purple din Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj sau București

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *