Cașmirul

Se spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Chiar dacă încă ne aflăm în anotimpul cald, trebuie să avem deja garderoba pregătită pentru temperaturile scăzute ce urmează să apară. Un material mai pretențios pentru sezonul rece îl reprezintă cașmirul, și pentru faptul că atât prețul cât și calitatea acestuia sunt ridicate, trebuie să învățăm cum să avem grijă cu el și cum să îl întreținem.

Când vine vorba de cașmir, impresiile care apar automat în minte sunt : lux, confort, clasic, elegant.

Acesta se încadrează în categoria fibrelor nobile, capabil să te facă să te simți confortabil când îl îmbraci, și totodată îți oferă și confort termic, de aceea reprezintă o investiție perfectă pentru garderoba de iarnă.

Iată deci cum se întreține:

Cum se depozitează cașmirul?

Acest material este pretențios, astfel se cere un tratament special față de alte materiale, chiar și când vine vorba de depozitare, și astfel, pentru a te asigura că își păstrează frumusețea trebuie să ții cont de câteva aspecte.

În primul rând, trebuie să ști că nu e indicat să îl pui pe cuier, pentru că acesta l-ar deforma, din cauza greutății crescute. Pentru a evita daunele, acest material delicat trebuie împăturit. În cazul în care îl depozitați pentru o perioadă mai lungă de timp, puneți bucăți de material între principalele linii de pliere, pentru a evita formarea cutelor. Pe timpul verii se poate depozita într-un plic sigilat, alături de o pastilă împotriva moliilor.

Cum se spală cașmirul?

Chiar dacă în mod normal este recomandat să duci haina de cașmir exclusiv la curățătorie, dacă apar câteva pete minore îl poți spăla și de mână, utilizând apă caldă, detergent special pentru cașmir(se găsește în comerț)  și un prosop, sau o metodă mai neconvențională cu șampon de bebeluși. După spălare, se clătește bine cu apă și se lasă la uscat. Ține-l departe de surse de căldură și de lumina solară; permite-i să se usuce natural.

Active-Cashmere021

Dacă îl îngrijești corespunzător, cașmirul va rezista în garderoba ta pentru o perioadă îndelungată.

Sursa foto : aici

Related Posts

2 thoughts on “Cum se îngrijește cașmirul

  1. Iti place sa citesti? Si ti ar placea citind, sa inveti, sa faci bani mai multi!? Vino in echipa noastra. Căutăm urgent colaboratori part-time sau full-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul „CARTE” la adresa de email: dana_tweety2002@yahoo.com

  2. Alfred spune:

    Buna , deci cașmirul este mai potrivit pentru sezonul de vara sau pentru iarna ? Ce material recomanzi pentru sezonul vara – toamna ? Mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *