Accesoriu Indispensabil Pe Timp De Vară Și Nu Numai

Foarte des auzi să ți se vorbească despre accesoriu indispensabil. La o simplă căutare pe tema accesoriilor pe care ar trebui să le poarte un bărbat, primele subiecte care îți vor ieși în cale se referă la cum trebuie o curea asortată la pantofi, cum batista nu se asortează niciodată la cravată sau cum îți poți asorta ceasul ori brățările la întreaga ținută.

Aspectul pe care nimeni nu îl ia în considerare sau mai bine zis accesoriul pe care nimeni nu îl ia în serios sunt ochelarii de soare. De aceea, spre exemplu, iarna porți haine mai groase pentru a nu te îmbolnăvi. Dacă am respecta acest principiu în absolut orice privință, atunci nimeni nu ar mai sta într-un mod parcă inconștient cu ochii în razele soarelui.

Razele UV, care nu țintesc doar pielea noastră

Ultravioletele sunt extrem de dăunătoare atât pentru piele cât și pentru ochii. Chiar dacă pe moment singurul inconfort pe care îl simți este lumina care îți împiedică vederea, pe termen lung vei resimți și efectele negative pe care aceste raze le au asupra ochilor. Expunerea îndelungată la razele UV poate provoca leziuni oculare, chiar și cataractă, degenerare maculară sau pierderea temporară a vederii.

Inconștiența celor care preferă opțiunile ieftine la accesoriu indispensabil

Un lucru pe care nimeni nu îl ia în considerare este efectul negativ și mai accentual pe care îl au razele UV în cazul purtării unor ochelari de soare fără protecție. Ne referim aici la toți ochelarii pe care lumea îi ia la preț infim de pe plajă sau de la orice stand care vinde replici fidele ale marilor branduri. În acest caz, efectele negative și riscurile la care purtătorul se expune sunt mult mai mari, decât dacă nu ar purta deloc ochelari. Motivul este expunerea pupilei dilatate la aceste raze.

Ochelarii ieftini sunt doar un plastic care îți conferă o vedere mai întunecată. Ca în orice mediu mai întunecat, ochiul se adaptează iar asta înseamnă dilatarea pupilei, iar expunerea acesteia la razele UV este mult mai periculoasă decât expunerea normală. Ca să înțelegi mai bine, gândește-te doar cât de confortabil se simte ochiul tău când ieși dintr-un spațiu întunecat.

Cum să îmbini utilul cu plăcutul

Din rândurile de mai sus se înțelege că cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este protecția ochiului. Așa și este, însă nu trebuie neglijat nici designul ochelarilor. Ei trebuie aleși în funcție de proporțiile feței și de culoarea tenului. Mai jos ai câteva dintre cele mai populare modele de ochelari de soare:

După cum vezi, modelele de mai sus aparțin brandului Ray Ban, probabil cel mai cunoscut brand în materie de ochelari de soare.  Pe pagina lor poți opta pentru dimensiunea dorită a lentilelor, tocmai pentru ați alege acest accesoriu în concordanță cu fizionomia feței. Alături de produsul care vine cu o garanție de 2 ani, vei primi un toc Ray Ban.

Related Posts

2 thoughts on “Accesoriu indispensabil pe timp de vară și nu numai

  1. Simona spune:

    Multumesc de tips. Cred ca la ora actuala se poate combina, placutul cu utilul… fara prea mari inconveniente.

  2. danielcristian spune:

    care este pretul unei perechi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *