Victorii Pe Care Le-Am Obţinut Pentru Că Eram Bine Îmbrăcat

Atunci când am început să fiu bine îmbracat, ştiam că voi avea multe de câştigat. Toţi prietenii mei care făceau deja asta, îmi spuneau cum primesc mai multă atenţie din partea femeilor, sunt luaţi mai în serios oriunde merg, sunt promovaţi la job sau primesc mai multe invitaţii la evenimente.

Multe dintre aceste beneficii m-au şi atras la început, şi astfel am început să îmi dezvolt şi eu, propriul meu stil vestimentar. Dar astăzi vreau să îţi vorbesc despre câteva mici victorii pe care nimeni nu mi le-a promis, şi pe care le-am obţinut datorită faptului că eram bine îmbrăcat.

Victorii pe care le-am obţinut pentru că eram bine îmbrăcat

L-am convins pe tata să-şi facă primul costum la comandă, după 32 de ani de “pauză”

Aceasta e, poate, cea mai dulce dintre victorii. Tata poartă costum în fiecare săptămână. Însă, pentru o lungă perioadă de timp, şi-a cumpărat costumele gata făcute. Singurul costum pe care şi-l mai făcuse la comandă fusese în urmă cu 32 de ani, pentru nuntă. Cum eu vorbesc destul de mult despre haine, materiale, imprimeuri şi cât mă bucur că am găsit un croitor priceput, a venit vorba într-o zi că tata are nevoie de un costum nou pentru un eveniment important. Ei bine, am vorbit cu el şi i-am sugerat că cel mai bine ar fi, pentru un bărbat respectabil cum este el, să-şi facă un costum la croitor.

După mai multe discuţii, a acceptat şi a mers să-şi aleagă materialul. 10 zile mai târziu, avea un costum nou, făcut la croitorul pe care i l-am recomandat şi de care tata este foarte mulţumit. Sunt mândru că am avut o influenţă pozitivă în alegerea făcută de tata. Iar asta a fost posibil pentru că a putut avea încredere în cunoştinţele de stil pe care eu le-am acumulat în ultimii ani.

Am plătit mai puţini bani pentru o cursă de Taxi

Trebuia să ajung la un eveniment şi nu aveam decât o bancnotă de 10 Lei iar celelalte erau mai mari. Cursa a costat 13,5 Lei şi, pentru că taximetristul nu avea să-mi dea rest de la o bancnotă mai mare, a spus că 10 lei sunt suficienţi. Când am urcat în taxi, am observat că şi taximetristul – un bărbat pe la 30 de ani – era bine îmbrăcat. Aşa că am iniţiat o discuţie foarte interesantă despre stil, în care mi-a spus cât de important este pentru el să fie îngrijit. Mi-a spus că primeşte mai mult bacşiş de când se îmbracă bine. Când am ieşit din maşină, aveam un sentiment de camaraderie şi respect faţă de el.

Am reuşit să schimb 500 de lei la un butic, dimineaţa la prima oră

Pentru cei care aţi încercat să faceţi asta, probabil ştiţi cât e de dificil. Aveam neapărată nevoie de bani mărunţi, iar vânzătoarea – o fată foarte drăguţă – mi-a spus că mi i-ar putea schimba, dar riscă, pentru că are de achitat facturi către furnizori şi trebuie să dea rest oamenilor. Eram foarte bine îmbrăcat, chiar înainte să ajung la birou. Am rugat-o frumos să mi-i schimbe pentru că era important, şi am cumpărat ceva de 15 Lei. În final a spus OK.

Fără să-mi dau seama, m-am costumat într-o celebritate, de Halloween

Înainte de party-ul de Halloween, m-a prins o răceală foarte rapid, aşa că nu am mai ajuns la centrul de închiriere de costume. Vroiam să preiau de acolo o pălărie, un baston şi nişte mănuşi de piele, plănuind să mă îmbrac foarte elegant, precum mafioţii din anii ’20. Varianta asta a căzut, aşa că a trebuit să improvizez. Mi-am pus o pălărie Fedora roşie, o bandană la gât, cămaşă cu guler rusesc, pantaloni, sacou şi şosete roşii. M-am dus la party şi, la un moment dat, aud melodia Happy. Dansam cu o fată şi am început să zâmbesc. Mi-am dat seama că deşi nu mi-a ieşit costumul de mafiot, măcar am avut noroc cu cel de Pharell Williams.

I-am oferit sfaturi vestimentare unei femei

Îmi amintesc, când am început prin liceu să-mi dezvolt stilul, că unul dintre sfaturile primite a fost să merg cu o prietenă la cumpărături, ca să-i cer părerea. Am făcut asta atunci şi m-a ajutat foarte mult. Ei bine, au trecut câţiva ani de atunci, iar într-una dintre săptămânile trecute, a venit rândul meu să îi ofer unei femei o opinie educată în materie de haine: Eram într-un magazin şi am văzut o femeie care căuta nişte accesorii de bărbaţi.

Am intrat în vorbă cu ea şi am aflat că vroia să îi cumpere un cadou prietenului ei. I-am propus să nu se mulţumească folosind un set batistă de buzunar + papion cu acelaşi model. I-am arătat, în schimb, o combinaţie mult mai interesantă, prin care asorta o pereche de şosete colorate cu batista de buzunar şi cu o brăţară. I-a plăcut ce i-am propus şi mi-a mulţumit emoţionată. Pentru mine a fost o satisfacţie specială să pot face acest lucru. Îmi aminteşte de cât de mult am evoluat.

Acestea sunt 5 victorii speciale, care vin ca o recompensă suplimentară. Iar faptul că mi-am dezvoltat stilul şi că eram bine îmbrăcat în acele situaţii a jucat un rol important pentru fiecare victorie în parte.

Tu ce victorii ai obţinut pentru că erai bine îmbrăcat?

Sursa foto

Related Posts

4 thoughts on “5 victorii pe care le-am obţinut pentru că eram bine îmbrăcat

 1. MutuRobert spune:

  Salut,
  Poate ne zici si noua unde are sediul croitorul tau :)

  1. Iosifv spune:

   Salut, Robert!

   Îţi spun cu cea mai mare plăcere unde îl găseşti. Eşti din Timişoara?

   1. Marius spune:

    Iosifv as fi si eu interesat. Sunt din Timisoara

    1. Iosifv spune:

     Salut, Marius!

     Este vorba de domnul Radu, la etajul 1 in Cladirea Modex din Centru. Are experienta de peste 30 de ani si e surprinzator de maleabil. In sensul ca iti ofera opinia lui de expert, dar daca tu vrei ceva anume, nu se baga peste tine si iti face ce modificari doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *