Locuieşte În Stil

Camera, apartamentul sau casa unui bărbat trebuie să se recunoască de departe, dar nu prin dezordine, ci prin eleganţă. Ideile pentru o casă ideală le găsiţi în orice revistă de design interior, deşi conceptul de “casă ideală” este unul foarte subiectiv.

Am decis să scriu acest articol pentru că am observat în apartamentele multor prieteni un amestec de elemente care nu aveau nicio logică şi niciun stil. Imaginea ta se remarcă în stilul vestimentar, dar în situaţia în care te gândeşti să inviţi oaspeţi, în special din rândul sexului frumos, vei vrea ca eleganţa şi stilul să se oglindească şi în modul în care locuieşti.

Locuieşte în stil

Deşi discutăm despre imagine, toate schimbările pe care le implementezi în stilul personal trebuie să aibă şi o utilitate, în special în locuinţa ta, astfel vom aborda problema din ambele puncte de vedere. Cel mai probabil, a face schimbări radicale în întreaga casă necesită şi părerea colocatarilor, aşa că, pentru eficienţa mesajului vom nişa discuţia pe dormitorul bărbatului. Investeşte inteligent pentru a locui în stil.

Pentru început, investeşte în patul tău. Pentru că vei petrece între 5 şi 8 ore, în medie, în fiecare noapte, în pat şi pentru un somn liniştit, alege lenjerii de pat, pilote şi perne calitative şi confortabile. Renunţă la lenjeriile cu imprimeuri bătrâneşti, la feţele de pernă cu model reliefat şi la lenjeriile creponate. Pe lângă faptul că vor crea o imagine ieftină, acestea nu vor reuşi să impresioneze nicio femeie. Alege lenjeriile de bumbac sau de pânză, dar nu îţi recomand lenjeriile de mătase. S-ar putea să fie prea mult!

Apartament Nordului Mobilier Linia Furniture High Res 2
Locuieşte în stil

Alege corpuri de iluminat potrivite pentru camera ta. Într-o cameră care e privată de lumina naturală, alege corpuri de iluminat mari şi care îţi vor putea satisfice nevoile zilnice. Pentru birou, alege corpuri de iluminat cu o lumina mai puternică pentru a “te ţine în priză” când lucrezi, iar pentru noptieră poţi opta pentru veioze sau lampadare cu o lumină mai caldă. Investeşte într-un light dimmer pentru a putea crea o atmosferă mai intimă în dormitorul tau!

Pentru a menţine atmosfera, alege un sistem de boxe cu Bluetooth sau un docking station pentru telefonul/iPod-ul tău. Te vei trezi mai bine cu ritmuri up-beat de dimineaţă şi te pot relaxa cu melodii downtempo seara.

În cazul în care biroul tău se află în dormitor, foloseşte organizatoarele de hârtii şi de birou pentru a evita dezordinea. Totodată, ascunde inteligent toate cablurile folosind diverse metode. Recomand secţiunea “Organizarea casei” din magazinele Ikea pentru soluţii ieftine care sigur vor crea un efect vizual plăcut.

Acelaşi lucru trebuie făcut şi cu dulapul şi sertarele din comode. Organizează-ţi hainele în compartimentele dulapului eficient, astfel vei putea să îţi alegi o ţinută casual (zilnică) cu rapiditate. De exemplu: folosesc o parte a dulapului unde găsesc cămăşile, pantalonii de zi cu zi şi pulovere. Pentru sertare, îţi recomand folosirea organizatoarelor de sertare (din plastic, pânza, carton sau orice alt material), astfel vei putea folosi un sertar pentru mai multe obiecte având în acelaşi timp ordine în acestea. Pentru accesorii, îţi recomand folosirea cutiilor speciale de ceasuri sau bijuterii.

Dă viaţă pereţilor tăi. Pentru a scăpa de monotonie, adaugă camerei tale un plus de stil. Alege tablouri mari pentru a “colora” pereţii. Acestea pot păstra cromatica încăperii sau pot fi alb-negru, dar vor adăuga o pată de “culoare” pereţilor tăi. Poţi opta şi pentru ceasuri de perete care se potrivesc camerei tale. Atenţie totuşi, posterele şi orice imagine neînrămată nu vor fi un element de stil, ci chiar ar putea fi opusul.

Stilul se construieşte şi se păstrează în ordine. Menţine, astfel, curăţenia şi ordinea camerei tale. Fii sigur că aeriseşti dormitorul în fiecare zi suficient pentru a avea un aer cât mai curat, iar pentru un confort sporit recomand spray-urile de camera (sunt doar câteva opţiuni calitative şi elegante pe piaţă). Spun asta, pentru că oricât de mult ai fi investit în dormitorul tău şi orice elemente de design interior modern ai avea în camera, acestea vor fi mereu “acoperite” de mizerie, dezordine şi aer închis.

sursa foto

Related Posts

One thought on “Locuieşte în stil

  1. Vlad spune:

    In loc de spray-urile pentru camera care contin tot felul de compusi chimici, as recomanda ori betisoare parfumate naturale sau uleiuri esentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *