mustața handlebar Wooster

Câteva informaţii generale despre mustața am scris aici, dar nu am menționat-o pe cea handlebar. Chiar dacă numărul persoanelor adepte să posede acest tip de look facial nu este unul extrem de mare, mai ales în rândul tinerilor, totuşi există anumiţi bărbaţi cărora nici prin cap nu le-ar trece să renunţe vreodată la „podoaba” lor, deoarece face parte din stilul lor şi cu ea se identifică.

Astfel, pentru ei este în special acest articol, în care m-am gândit să scriu câteva informaţii despre mustața handlebar, să le ofer o alternativă pentru cea clasică.

Mustaţa Handlebar

Nu garantez că va fi pe placul tuturor, şi sunt sigur de asta, dar poate vor fi bărbaţi cărora le va surâde ideea unei schimbări. De asemenea, mai cred că nu este potrivită pentru oricine, aşa că ia în calcul dacă te reprezintă, dacă este în concordanţă cu personalitatea ta.

Acest stil de mustaţă „ghidon” prezintă extremităţile lungi, curbate în sus şi a primit acest nume datorită asemănării sale la formă cu un ghidon de bicicletă. De asemenea, mai este cunoscută şi sub denumirea de mustaţă „spaghetti” fiind asociată stereotipic cu bărbatul italian.

Scurtă istorie

Printre primele stiluri similare cu acest gen de mustaţă se întâlnesc pe statui şi alte reprezentări ce datează din Epoca de fier a Celţilor. În Europa secolului al 18-lea, acest stil era întâlnit la soldaţi în perioada aproximativă a Primului Război Mondial, iar în SUA, în ultima parte a secolului al 19-lea, era adoptat de personalităţi precum Wyatt Earp. De asemenea, această mustaţă ne duce cu gândul la vechii gentlemani londonezi.

Cum să-i dai forma corespunzătoare şi să o aranjezi

PASUL 1 – Pentru început, nu-ţi tunde mustaţa. Doar las-o să crească, pentru a putea s-o aranjezi

Mustata
Mustata

PASUL 2 – Piaptăn-o

Atunci când aceasta devide suficient de lungă, piaptăn-o o dată pe zi. Cum faci asta? Fixezi pieptenul la mijloc şi faci o cărare, ca şi în cazul părului, apoi perii spre stânga, respectiv dreapta. Această mişcare va da mustăţii forma dorită.

22

PASUL 3 – Aplică ceară pe ea

Acesta este pasul în care deja mustaţa a căpătat forma şi lungimea dorită. Când ai rezolvat cu asta şi doreşti să-ţi aranjezi mustaţa, mai întâi asigură-te că aceasta este umezită. Apoi, cu degetul, iei ceară şi aplici în marginea superioară din fiecare parte, urmând s-o întinzi în totalitate cu pieptenul.

32

PASUL 4 – Răsuceşte-o şi dă-i formă!

Pasul acesta trebuie să fie efectuat imediat după ce ai făcut pasul 3. Acum vei aplica puţină ceară şi pe vârfuri şi cu ambele mâini vei răsuci capetele concomitent pentru a-i da forma dorită.

42
Mustaţa Handlebar

PASUL 5 – Îngrijeşte-o permanent

Când ai decis să adopţi acest look, ai fost conştient că ţi-ai luat un angajament. Acest stil de mustaţă necesită o îngrijire constantă. Adică zi de zi trebuie să o speli, să o piepţeni, să o ceruieşti şi să-i dai forma respectivă.

Pentru a o păstra la dimensiunile dorite, în caz că nu te descurci singur, vizitează un bărbier sau un frizer priceput să ţi-o tundă.

Unul din bărbaţii care reprezintă o adevărată sursă de inspiraţie pentru pasionaţii de stil masculin şi poartă un asemenea gen de mustaţă este… Nick Wooster, desigur. El a mărturisit că face parte din stilul său şi i-ar fi greu să renunţe la ea. Pentru a o întreţine, merge regulat la frizer, iar rezultatele se pot observa în următoarea fotografie:

Nick Wooster
Nick Wooster Mustaţa Handlebar

Sfaturile mele sunt:

– să alegi acest look doar dacă te reprezintă şi crezi că-ţi stă bine;

– în caz că iei această decizie, nu exagera cu dimensiunile ei;

– optează pentru ceva finuţ de genul celei a lui Nick Wooster;

– din punctul meu de vedere, arată mai bine alături de o barbă „de 3 zile”.

Acum alegerea este doar la tine. Sunt gusturile tale, tu decizi!

Ţi-ar plăcea să încerci mustața handlebar ?

sursa foto aici, aici, aici

Related Posts

2 thoughts on “Mustaţa Handlebar

  1. Dumitru spune:

    Foarte tare omul asta. Intodeauna l-am admirat.

  2. Vlad spune:

    Omul acesta este GENIAL ! Laci, sfaturile tale sunt utile tot timpu, tin sa-t multumesc pentru efortul pe care-l depui, tot respectu ! Iti doresc Sarbatori Fericite !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *