Ochelarii De Soare Polaroid


De câte ori ai fost expus la lumină puternică și ai încercat să îți protejezi ochii cu o pereche de ochelari? Presupun că ai avut parte de experiența neplăcută atunci când lumina s-a reflectat din apă sau zăpadă, iar ochelarii tăi nu au făcut față. În cazul în care ai ochii slăbiți sau ești expus periodic la lumină puternică trebuie să iei măsuri.

Ochelarii de soare Polaroid îți oferă o vedere clară, protecție UV fără a simți senzația de orbire când ești expus la lumina naturală puternică. Primele lentile polarizate ne-au fost oferite, în 1929, de către Edwin Land fondatorul lor. Cu timpul, a introdus lentilele în industria auto, foto și a ochelarilor, urmând ca în 1937 să vândă prima pereche de ochelari cu lentile polarizate.

Diferența dintre o pereche normală de ochelari și una cu lentile Polaroid

Ochelarii Polaroid oferă protecție 100% pentru prevenirea afecțiunilor rezultate în urma expunerii la soare. În plus, aceștia vin la pachet cu caracteristica glare block pentru vizibilitate chiar și în condiții extreme de luminozitate, și pentru a preveni oboseala ochilor.

Lumina este formată din unde care circulă în toate direcțiile. În funcție de reflexia luminii pe diverse suprafețe, lumina circulă în două direcții: orizontal și vertical. Lumina verticală ne ajută să vedem, iar cea orizontală este prea puternică pentru ochiul nostru.

În imaginea de mai jos poți vedea care este diferența dintre o lentină normală și una polarizată.

Ochelarii De Soare Polaroid
Ochelarii de soare Polaroid

Ochelarii de soare Polaroid au lentile polarizate UltraSight care sunt formate din nouă elemente funcționale. 

Technology-All-Benefits-At-A-Glance

Elementul de bază (filtrul portocaliu) adică cel din mijloc, este filtrul cu lentilă polarizată. În fața și spatele filtrului sunt atașate câte două lentile UV (filtrele galbene). Acestea au rolul de a bloca toate razele UVA, UVB și UVC. Straturile de absorție a șocurilor (filtrele verzi) sunt lipite de cele două părți ale filtrelor UV, făcând lentila mai flexibilă și rezistentă la șoc. Un strat protector (filtrele turcoaz) este adăugat pe suprafețele exterioare făcând lentila rezistentă la zgârieturi.

Cum să verifici dacă lentilele ochelarilor tăi sunt polarizate

Sw_Plarization_Test_Graphic
Ochelarii de soare Polaroid

Concluzii

O pereche de ochelari de calitate îți oferă un contrast bun și o viziune mai clară, reduce starea de oboseală a ochilor, îți oferă o percepție mai bună asupra culorilor, dar reduce și starea de „orbire” temporară când suntem expuși la lumină puternică.

Trebuie să reții că nu orice lentilă polarizată are și protecție UV.

Ochelarii de soare Polaroid sunt benefici persoanelor care practică sporturi nautice sau pe zăpadă, precum și celor care conduc foarte mult reducând considerabil oboseala ochilor. Aceste beneficii se aplică și atunci când ești la ștrand, plajă sau ești expus în mod constant la lumina soarelui.

Pe site-ul Lensa vei găsi ochelari potriviți pentru orice stil de viață sau fizionomie, care sunt ușor de purtat și asortat la orice ținută.

sursa foto: aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *